fbpx

Тягнибок порадив франківцю пошукати інформацію про олігархат у енциклопедіях та Вікіпедії. ФОТО

Політика 20:26, 16.09, 2018

Лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок дві години виступав перед франківцями в обласній філармонії, традиційно акцентуючи на двох основних бідах країни – російській агресії і олігархаті.

На зустріч з Олегом Тягнибоком прийшло кілька сотень іванофранківців. Свою аудиторію під час виступу Тягнибок визначив, як “”Свобода” і кілька шпійонів”. Зал філармонії був заповнений переважно людьми поважного віку та місцевими партійцями.

Свій виступ головний “свободівець” вже звично почав з того, що в Україні є дві основні проблеми: зовнішня проблема – московська агресія – і внутрішня проблема – олігархат, який контролює владу і український бізнес.

У зовнішній політиці, за словами Тягнибока, основними союзниками України повинні бути США і Великобританія, які можуть “поставити московітів на місце”.

“Я не хочу критикувати Німеччину чи Францію, але ми бачимо, що вони ведуть зовнішню політику і вашим, і нашим. Вони десь підтримують московитів, вони б хотіли, щоб ця ситуація найшвидше згладилася, навіть якщо це є на умовах Кремля”, – сказав Тягнибок.

Аудиторію Тягнибок “запалював” запитаннями про очевидне:

– Москва агресор?! Москва окупант?!

– Та-а-ак!

– Крим чий?! Їх чи наш?

– На-а-аш!

Ці запитання, наказав Тягнибок, треба ставити всім політикам.

Також він заявив, що не треба платити пенсію жителям Донбасу, а створити для її накопичення окремий фонд. Після закінчення війни, на його переконання, слід провести десепаратизацію. Тобто всі, хто там залишився, повинні пройти процедуру отримання нового паспорта України і лише після цього їм варто виплатити пенсію.

Один з учасників зустрічі попросив пояснити Тягнибока, що таке “олігархат”, і назвати прізвища олігархів.

“Товариство, про це знають всі. Якщо ви хочете, щоб я вам озвучив, я з задоволенням озвучу ці прізвища. Ви кажете, що не означено, що таке олігархат, ну та відкрийте енциклопедію, зайдіть у Вікіпедію – там все написано”, – відповів Олег Тягнибок.

За його словами, олігархат – це триголовий змій, який має кошти кримінального походження і безпосередній вплив на владу.

“Вам прізвища назвати? Називаю. Починаючи під президента Порошенка. Далі продовжуємо: Рінат Ахметов, Фірташ. Хто там ще? Григоришин. Коломойський… Далі хто? Нагадуйте, – звернувся до залу за підтримкою Тягнибок. – Всі ж ми це знаємо. Всі знаємо тих, хто є представниками олігархії”.

Тягнибок додав, що нинішня Верховна Рада хоч не складається з олігархів, але служить їм.

Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що мешканці Івано-Франківська збирали підписи, аби Тягнибок балотувався на президента України. Свіжі соціологічні опитування показують рейтинг Тягнибока на рівні 1-2%, що не перевищує статистичної похибки. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: