fbpx

Тимчасова комісія міськради пропонує владі розробити детальний план території навколо міського озера

Суспільство 17:48, 24.05, 2016

На сьогоднішньому засіданні Тимчасова контрольна комісія Івано-Франківської міської ради щодо незаконної забудови довкола міського озера зобов'язала міську владу оновити і оприлюднити містобудівний кадастр.

Тимчасова контрольна комісія сформулювала пропозиції виконавчому комітету міської ради:

– Директору департаменту містобудування і архітектури Дмитру Нижнику виступити замовником розробки детального плану території навколо міського озера і протягом 3 днів підготувати на найближчу сесію проект рішення міськради "Про дозвіл на розробку детального плану території навколо міського озера".

– Провести громадські слухання щодо проекту детального плану території. У разі прийняття рішення сесією "Про дозвіл на розробку детального плану території навколо міського озера" інформувати ТКК на кожному засіданні про роботу над планом.

– Директору департаменту містобудування і архітектури Дмитру Нижнику невідкладно оновити Програму містобудівного кадастру і забезпечити в зручній формі публікацію всіх даних кадастру на офіційному сайті міськвиконкому.

– Міському голові Франківська Руслану Марцінківу взяти на особистий контроль розробку детального плану території навколо міського озера та включити до порядку денного найближчої сесії міськради рішення "Про дозвіл на розробку детального плану території навколо міського озера".

Що стосується самої конфліктної забудови ПП "Вамбуд" біля міського озера, то комісія вирішила зобов’язати забудовника та активістів ГО подати на наступне засідання свої проекти з вирішення ситуації щодо будівництва.

Як писав КУРС, будівельна компанія "Вамбуд" планує продовжити будівництво на вулиці Ленкавського поруч із міським озером. Зокрема, по вулиці Ленкавського, 17-г, де вже майже завершена перша багатоповерхівка, будівельна компанія планує завершити ще дві.

Будова викликала чималий резонанс: громадські активісти вимагали зберегти ділянку як зелену зону.

Тоді "Вамбуд" запропонував компроміс: компанія готова повернути у власність міста частину ділянки і за власні кошти облаштувати на цій площі сквер, дитячі майданчики і міні-футбольне поле. Раніше, 8 квітня, виконком підтримав цю пропозицію, в тім числі і сам Руслан Марцінків. Директор ПП "Вамбуд" Микола Ковальчук також заявив про відмову від участі в забудові сусідньої ділянки площею 4 га, яку орендує компанія "ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд".

Активісти "Вільного озера" пропозицію "Вамбуду" відкинули і оголосили в соцмережах збір підписів проти забудови. Зрештою, міська рада створила тимчасову контрольну комісію, яка повинна знайти компроміс у ситуації з будівництвом "Вамбуду" біля міського озера. 

Попереднє засідання ТКК було виїзним – Ковальчук показав депутатській комісії будмайданчик біля озера і розповів про плани з облаштування території.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: