fbpx

Тимчук: Терористи на Донбасі активно готуються до продовження бойових дій

Суспільство 08:21, 15.12, 2014

"Режим тиші" на Донбасі супроводжується обстрілами з боку російсько-терористичних військ, а також заходами щодо підвищення їхньої боєготовності та забезпечення матеріально-технічними засобами, необхідними для продовження бойових дій.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Водночас, за словами Тимчука, у соціальних мережах і в інформаційному полі почалася потужна дезінформаційна кампанія щодо приховування процесу накопичення ресурсів і підготовки російсько-терористичних військ до подальшого ведення бойових дій. Поширюються відомості про те, що начебто артилерію відводять, а кількість "військ" зменшується. Однак насправді фіксується зворотний процес.

Зокрема, впродовж останніх днів на території, підконтрольній "ДНР", керівництво терористів вирішувало проблему забезпечення бойовиків зимовим обмундируванням за рахунок ресурсів, які прибули з Росії з "гуманітарним конвоєм" (найбільш важке становище з готовністю до зими склалося в підрозділах терористів, які воюють на південь від Донецька – район Докучаєвська, Оленівки, Тельманового). Також йде накопичення інших матеріально-технічних ресурсів  палива, боєприпасів, запчастин до бойової техніки. Протягом минулих вихідних (13-14 грудня) зафіксовано прибуття з Росії як мінімум 2 колон з бензовозами (всього до 40 машин).

Суттєво підсилені передові позиції російсько-терористичних військ у західному секторі. Обладнані і ретельно замасковані нові блокпости і приховані позиції для артилерії і бронетехніки. На флангові позиції до Дебальцевського плацдарму підтягується підкріплення з виведених з Єнакієвого та Макіївки підрозділів бойовиків. З боку Алчевська в район Вергулівки підтягнулися свіжі сили (до 2 ротних тактичних груп) військовослужбовців армії РФ (зафіксовані в основному солдати-контрактники з частин і з'єднань Південного військового округу РФ).

В Антрациті зафіксовано створення складу артилерійських боєприпасів і запасних частин для засобів реактивної артилерії на території одного з промислових підприємств міста. Матеріально-технічні ресурси прибувають з території Росії. У місті терористи посилено шукають "фахівців з колісної техніки армійського зразка".

Протягом минулих вихідних в районі населеного пункту Григорівка (Тельманівський район) висунута вперед зведена ротна тактична група однієї з мотострілкових бригад РФ, посилена двома артбатареями, вела багатогодинний вогонь по українських передових позиціях. Також тривалі обстріли велися по позиціях українських військ в районі північніше населеного пункту Весела Гора (вогонь вівся з позицій бойовиків на схід від Луганська).

На вихідних через Успенку – Лисиче – Амвросіївку – Кутейникове пройшли артдивізіон і мотострілецька рота на БТР, що прибули з РФ, у супроводі автомобіля з позначеннями "ОБСЄ".

У Красному Лучі йде формування нового "батальйону" бойовиків. У складі створюваного підрозділу зафіксовано всього декілька представників місцевого населення, основна частина бойовиків  російські найманці, які прибули з РФ з "гуманітарним конвоєм" №9. Велика частина найманців  представники "люмпенізованих верств населення".

Зафіксовано підтягування бронетехніки до населеного пункту Щастя  з ремонту на позиції переганяли 3 танки терористів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: