fbpx

У Франківську Тимошенко представила "Новий курс" і пообіцяла нову Конституцію

Політика 17:50, 12.11, 2018

Лідерка партії ВО "Батьківщина" представила в Івано-Франківську програму "Новий курс України", який її команда почала розробляти чотири роки тому.

З чим піде на вибори Юлія Тимошенко, вона розповіла сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську.

Першим блоком програми "Новий курс України" є нова стратегія миру і безпеки. Представлення цього блоку Тимошенко розпочала із заяви про недавні фальшиві вибори на окупованих територіях України у Донецькій та Луганській областях.

"Це фальшиві вибори, які проходили на окупованих територіях за ініціативи країни-агресора. Те, що взагалі це стало можливим, свідчить про декілька неприємних речей. Перший висновок: Мінські домовленості, які були глибоко сумнівними з самого початку, після вчорашніх виборів виявилися просто тупиком, з якого треба шукати вихід",  заявила Юлія Тимошенко.

Тому, за її словами, українська влада мусить ініціювати переговори в іншому форматі.

"Наша команда запропонувала нову стратегію безпеки, яка складається  з чотирьох важливих речей. Перше і головне – нам безумовно треба посилювати нашу армію, переводити її на стандарти НАТО, нам потрібно усіма силами добиватися інтеграції України в НАТО",  каже Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що коли працювала прем’єр-міністром, то разом з президентом та головою ВРУ ініціювала заявку щодо вступу в НАТО. Втім тоді члени НАТО відхили заявку без пояснень.

"Тому я би хотіла спростувати всі провокації, які сьогодні йдуть від Адміністрації Президента, про те, що я, як лідер "Батьківщини", як екс-прем'єр-міністр ніяк не сприяла вступу України в НАТО. За чотири з половиною роки ця влада заявки в НАТО не подала, в тому числі під час війни. А я, як прем’єр-міністр, розпочала цей процес, майже зразу як зайняла посаду",  нагадала Тимошенко.

Другим пунктом цього блоку є новий переговорний процес у форматі Будапештського меморандуму – "Будапештський формат плюс".

Новий формат передбачає, що за стіл переговорів повинні сісти керівники країн-підписантів Будапештського меморандуму, зокрема США і Великобританії, а також лідери Франції, Китаю, Німеччини і Верховний комісар ЄС з питань безпеки.

"Пункт номер три, який треба негайно застосовувати після президентських виборів, – треба припинити заробляння на окупованих територіях,  заявила Юлія Тимошенко.  Це, що там зараз повна діра і там зараз іде торгівля без кордонів, і те, що українська влада бере в цьому участь, – це абсолютно очевидно".

Четвертий пункт передбачає заходи, щоб війна не була вигідна вищому керівництву держави.

"Коли Президент України зі своїх заводів постачає на армію за бюджетні кошти, за ті копійки, які вся країна в якості податку здає на те, щоби посилити обороноздатність нашої держави, і от на ці гроші Президент України на ці заводи постачає значно дорожчу, ніж це коштує, техніку зі своїх заводів. Це говорить про те, що, на жаль, бюджет армії замість того, щоб кожну копійку вкласти в оборону країни, сьогодні корумпований президентом наскільки, що соромно дивитися в очі лідерам тих країн, які в подоланні цієї військової агресії поряд з нами".

Другий блок "Нового курсу України"  це нова Конституція.

"До тих пір, доки буде залишатися стара Конституція в дії, вся кланово-олігархічна модель управління країною буде жити",  вважає політикиня.

Третій блок – це нова економічна політика.

"Цей блок чітко окреслює, що потрібно зробити у перших 100 днів правління президента, яка ключова стратегічна мета. Це перехід від застарілої економіки до економіки інноваційного розвитку",  зазначила Тимошенко.

Четвертий блок – це екосистема життя людини.

"Тобто створення сприятливих умов для життя людини в Україні. Це правильно організована система освіти, що є невід’ємною частиною інноваційної економіки, це правильно організована система охорони здоров’я. Тому що те, що сьогодні робиться зі здоров’ям українців, – це просто трагедія. У нас смертність сьогодні удвічі вища у країнах Європи",  пояснила Юлія Тимошенко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: