fbpx

У 10 оновлених парках і скверах Івано-Франківська буде вай-фай і громадські туалети. ПРОЕКТИ

Суспільство 12:12, 15.06, 2016

Реконструкцію та впорядкування франківських парків і скверів, які коштують 5,6 млн грн міському бюджету, планують повністю завершити до Дня Незалежності.

На сьогоднішній оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська начальник Департаменту ЖКГ Михайло Смушак звітував про виконання програми з реконструкції і впорядкування парків і скверів міста.

Смушак представив проекти по кожному з об’єктів, де виконують роботи комунальники. Повідомив, що зробили наразі і дату завершення благоустрою.

Міський парк дозвілля і відпочинку імені Т. Шевченка – головний об’єкт програми. В парку реконструкція змінила центральні алеї, ці роботи на завершенні, на все витратили 1,4 млн грн. В планах іще брукування доріжок, які проклали і якими постійно користуються франківці, як-от від вулиці Дорошенка до центральної паркової алеї. Також в парку почистили стоки і відновили протічну воду у так званому “середньому” озері.

Завершили реконструкцію алей у парку на вулиці Молодіжній.

Виконали перший етап з благоустрою у сквері “Княгинин”  це стосувалося території біля новозбудованої церкви. Тепер беруться за другий етап  впорядкують усю його територію.

Закінчили роботи у сквері на вулиці Сахарова, 30. “Вже посіяли травичку, і коли вона зійде, буде краса”,  підсумував Смушак.

Сквер “Первоцвіт”  Галицька й Витвицького. Тут влаштують сходи на дамбу. До Дня Незалежності обіцяють зовнішнє освітлення, озеленення та прогулянкові алеї.

Сквер на Вовчинецькій, 170 завершать до кінця червня.

Так само на завершенні скверик на Вовчинецькій, 206 та 208.

Вже встановили лавки та поклали бруківку у сквері на Івана Павла ІІ, де має бути споруджений пам’ятник Понтифіку.

До Свята Незалежності виконають усі роботи з благоустрою в сквері на перехреті Чорновола – Довженка. Тут прокладають велодоріжку.

Міні-скверики влаштують біля будинків на Чорновола, 96 і Стуса, 13.

“Хочемо в кожному сквері влаштувати вільну зону вай-фаю,  повідомив Михайло Смушак.  Плануємо зробити це до Дня Незалежності. Також на цей час встановимо у парках громадські вбиральні”.

Міський голова Руслан Марцінків доручив комунальному Департаменту на наступну оперативну нараду підготувати і винести на обговорення проект реконструкції Парку воїнів-інтернаціоналістів на вулиці Галицькій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: