fbpx

У 2015 році в Карпатах зафіксували майже 2 тисячі незаконних вирубок дерев

Суспільство 18:51, 14.04, 2016

Протягом 2015 року на території Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей було зафіксовано 1983 випадки незаконного вирубування та пошкодження дерев і чагарників загальною масою 7113 куб. м.

Про це повідомили у Державному агентстві лісових ресурсів України на звернення народного депутата від партії "ВОЛЯ" Юрія Дерев’янка.

Держагентство повідомляє, що незаконні вирубки в Карпатах у 2015 році завдали школи державі на 24378,8 тис. гривень.

"За неналежне виконання своїх посадових обов’язків з охорони лісів від порушень лісового законодавства до дисциплінарної відповідальності притягнено 556 працівників державної лісової охорони, з них звільнено з займаних посад 43 особи", – йдеться в документі.

"Кожне державне лісогосподарське підприємство, що належить до сфери управління Держлісагентства, в лісах якого дозволяється проведення рубок головного користування, керується розрахунковою лісосікою, затвердженою Міністерством екології та природних ресурсів України",  повідомили у відповіді на депутатське звернення.

"Частка площі стиглих і перестиглих насаджень підприємств, підпорядкованих Держлісагентству, за останній міжобліковий період збільшилась з 12,8% до 28,7%",  повідомили також у відповіді.

За даними Держлісагентства, всього у 2015 році по Закарпатському, Івано-Франківському, Львівському та Чернівецькому облуправліннях лісового та мисливського господарства було заготовлено 4203,3 тис. куб. м ліквідної деревини, з них по Івано-Франківській області – 995 тис. куб. м.

"За 2015 рік лісогосподарськими підприємствами Закарпатського, Івано-Франківського, Львівського і Чернівецького обласних управлінь лісового та мисливського господарства було експортовано всього 704 тис. куб. м необробленої деревини",  повідомили в державному агентстві.

Повідомляється також, що за січень-лютий поточного року вищезазначеними підприємствами експортовано 38 тис. куб. м необробленої деревини.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко звернувся до голови Держагентства лісових ресурсів України Олександра Ковальчука з проханням надати інформацію про загальний обсяг деревини, яка була вирублена на території Українських Карпат з 1 січня 2015 року, та про обсяг експортованої деревини з Українських Карпат.

Також депутат хотів дізнатися, скільки перевірок законності рубок деревини було проведено за цей час; скільки фактів незаконної вирубки деревини було зафіксовано та які санкції було застосовано.

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: