fbpx

На ремонт місцевих доріг на Прикарпатті у 2018 році планується спрямувати 280 мільйонів гривень

Суспільство 10:59, 25.01, 2018

З 1 січня дороги загального користування місцевого значення передані від Укравтодору місцевим адміністраціям. Ремонт доріг фінансуватиметься з новоствореного дорожнього фонду у державному бюджеті України.

Про ремонт доріг йшлося сьогодні на засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації.

“Івано-Франківська область входить у трійку найкращого освоєння коштів і втілення завдань про з’єднання дорогами з сусідніми областями, – зазначив голова ОДА Олег Гончарук.  Ми спільними зусиллями акумулювали максимальну кількість коштів на ремонт доріг. Це було вчора, а сьогодні у нас великий знак питання, як діяти далі. Ми плануємо у 2018 році спрямувати 280 мільйонів гривень на місцеві дороги області. З одного боку, це велика сума, але доріг у нас дуже багато. Потрібно прийняти стратегічний план, як діяти у 2018 і 19 роках”.

За словами голови Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василя Буджака, найважливішою подією року в дорожній галузі стало створення дорожнього фонду у державному бюджеті України.

“Цього року дорожній фонд буде наповнений на 50%, у наступному – на 75%, і аж у 2020 – на 100%” , – зауважив Буджак.

Він запропонував розробити стратегічну програму відновлення місцевих доріг в Івано-Франківській області щонайменше на три роки.

“Треба визначати пріоритети і йти шляхом відновлення доріг, які важливі не для одного села чи міста. Але це не означає, що ми зовсім залишимо сільські, комунальні дороги”, – наголосив Василь Буджак.

Олег Гончарук запропонував включити у план відновлення доріг на 2018 рік ті об’єкти, які були обіцяні у минулому році, але не були виконані.

За словами головного дорожника області, цього року отримали погодження Укравтодору на відновлення будівництва моста через Дністер у селі Сівка Войнилівська, яке було розпочато на початку 90-х. Також планують відновити будівництво моста у Косові на дорозі Татарів – Кам’янець-Подільський. Він наголосив, що ці роботи мали би проводитися за кошти держбюджету.

Голова ОДА сказав, що райони і ОТГ теж мають долучитися до співфінансування відновлення місцевих доріг, які будуть ремонтуватися за кошти дорожнього фонду. За приблизними підрахунками на відновлення 3117 кілометрів доріг місцевого значення потрібно щонайменше 9 мільярдів гривень.

“Маємо переговорити з усіма районами, ОТГ, пояснити, що наявний фінансовий ресурс є мізерний. Якщо взяти, що нам треба 9 мільярдів, а при хороших розкладах за три роки ми можемо отримати до 1 мільярда гривень, частину з яких треба буде спрямувати на утримання доріг, тому маємо знайти можливість залучити додаткові кошти з місцевих бюджетів”, – прокоментував Гончарук.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: