fbpx

У 2019 році використані батарейки з України вперше відправлять на переробку до ЄС

Суспільство 11:36, 20.01, 2019

У 2019 році використані батарейки з України, які збирають волонтери та небайдужі люди, вперше відправлять на переробку до ЄС у спеціальних бочках для небезпечних відходів.

Як повідомляють у всеукраїнській екологічній організації "Батарейки, здавайтеся!", нещодавно задля цієї мети з Туреччини імпортували 80 спеціальних бочок.

Купівлю цього важливого товару здійснили спільно з компанією "Екологічні інвестиції". Вона вже розмитнила та привезла ці бочки на склад у Києві, а також буде вивозити батарейки на переробку за кордон.

За словами організаторів, вони довго шукали спеціальну якісну тару, в якій можна перевозити такого роду небезпечні відходи. В Україні, як виявилось, її не виробляють, оскільки немає на це попиту.

1

Кожна із бочок виготовлена спеціально для того, щоб витримати суттєву вагу батарейок та має ООН-стандартизоване клеймо. Термін придатності таких бочок за європейськими нормами – 5 років.

Після кожної відправки батарейок бочки планують повертати в Україну та завантажувати знову.

Довідково:

Одна пальчикова батарейка здатна забруднити 16 м² землі токсичними речовинами. До цих пір жодна із батарейок, зібраних в Україні, не потрапляла на переробку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: