fbpx

В аеропорту Варшави розвісили мапи зі Львовом і Вільнюсом у складі Польщі

Політика 09:09, 22.11, 2017

Мапи, на яких Львів та Вільнюс перебувають в складі Польщі, висіли в залах прильоту і відльоту на першому і другому поверхах міжнародного аеропорту Шопена у Варшаві. Після розголосу в ЗМІ їх зняли.

Про це польська Gazeta Wyborcza, передає Zaxid.net.

Як повідомляється, вони були розфарбовані в польські національні кольри і включали в себе так звані "східні креси". Видання зауважило, що оскільки варшавський аеропорт – це перший контакт іноземців з країною, то демонстрація такого зображення Польщі є неприпустимою, особливо якщо взяти до уваги прибулих до Варшави пасажирів зі Львова і Вільнюса

В свою чергу, відповідальний за маркетинг аеропорту Шопена Герберт Войцеховський стверджує, що такі плакати присвячені відновленню незалежності Польщі після 123 років поневолення та мають у собі "освітній елемент". За його словами, в 1918 році кордони Польщі охоплювали сучасні території Литви, Білорусі і України, і цей факт не підлягає обговоренню.

Як пише Gazeta Wyborcza, напередодні, 20 листопада, плакати з мапою Польщі ще висіли в залах аеропорту, однак вже сьогодні віце-спікер Сенату Богдан Борусевич обійшов зали і повідомив, що їх зняли.

"Вже немає і сліду ревізіоністських плакатів в аеропорту", – зауважив він. При цьому політик припустив, що їх демонтували після розголосу в пресі.

Нагадаємо, 11 листопада у польській столиці Варшаві на марш націоналістів до Дня незалежності Польщі вийшли люди із банером "Пам'ятаємо про Львів та Вільнюс".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: