fbpx

У "Бастіоні" відкрилась виставка Панни Водної

Культура 21:18, 17.08, 2016

У фортечній галереї "Бастіон" в Івано-Франківську відкрилася виставка живопису "Бути собою" молодої художниці Ганни Журавель.

Ганна Журавель – молода художниця, більш відома в мистецькому колі під псевдонімом Панна Водна, передає ГК. Для Ганни це вже третя виставка, натомість у Панни Водної сьогодні дебют, жартує художниця. До слова, псевдонім художниці перекладається з польської як русалка. Тому не дивно, що частина робіт присвячена морській тематиці.

Своїми роботами художниця закликає людей не соромитись себе. Самі ж картини, зі слів авторки, є відображенням особистих і реальних історій. Кожен об’єкт на картині – це символ. Наприклад, русалка – символ спокою і жіночності, а восьминіг – символ мудрості.

Директор музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега каже, що виставка цікава. Можливо, роботи і поступаються мистецькою цінністю, проте змушують задуматись, занурюють у світ філософії.

До експозиції увійшло 13 робіт. Сьогодні художниця традиційно розіграла одну зі своїх робіт поміж усіх присутніх. Переможець отримає картину одразу після закінчення виставки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: