fbpx

У Богородчанах провели тактичні навчання з реагування у випадку надзвичайних ситуацій

Суспільство 09:44, 07.09, 2017

Вчора комісія ДСНС України працювала у селищі Богородчани, де перевірила стан реалізації державної політики у сфері цивільного захисту і організації роботи з питань техногенної та пожежної безпеки.

З метою перевірки ступеня оперативного реагування та готовності до дій з ліквідації наслідків можливої надзвичайної ситуації в місцевій пожежно-рятувальній частині провели перевірку особового складу підрозділу, спеціальної та пожежної техніки, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Одним із етапів перевірки готовності територіальної підсистеми є проведення спеціальних навчань, під час яких аварійно-рятувальні підрозділи, а також служби екстреного виклику та аварійні бригади демонструють свої навички щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації.
Цього разу за тактичним задумом в селищі Богородчани стався вибух газу в одній із п’ятиповерхівок. Внаслідок чого зруйновано дві квартири, ще три помешкання – пошкоджено. Через вибух травмовано 5 людей.

До місця події, у відповідності до інструкцій взаємодії, одразу направлено рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини №4 сел. Богородчани, МПК с. Старі Богородчани та добровільні пожежні дружини району. На місце події також прибули аварійна газова служба, аварійна бригада РЕМу, поліція та працівники швидкої медичної допомоги.

Усім задіяним силам цивільного захисту в межах своєї компетенції довелось вирішувати питання щодо проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За результатами перевірки та проведених навчань комісія підготує спеціальний звіт, який буде розглянуто під час підведення підсумків роботи комісії в області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: