fbpx

У Богородчанах свідоцтва про народження почали видавати у пологовому будинку

Суспільство 17:19, 06.04, 2016

5 квітня у пологовому відділенні Богородчанської центральної районної лікарні вперше видали свідоцтва про народження дітей безпосередньо у закладі охорони здоров'я.

Маленькі Богдан та Захарій з’явилися на світ у перших числах квітня 2016 року. Документи щасливим подружжям Пилип’юків з Надвірнянського району та Басарабів із с. Лесівка урочисто вручила начальник відділу ДРАЦСу Ірина Гоголь.

"Відтепер матерям, які народили дитину в Богородчанському пологовому будинку, не доведеться стояти у чергах, аби отримати свідоцтво про народження малюка. Працівники відділу ДРАЦС у визначені дні самі приходитимуть до пологових будинків.  Батькам потрібно лише подати свої паспорти, а також свідоцтво про шлюб та скласти відповідну заяву, того ж дня вони отримають свідоцтво про народження дитини", – каже начальник відділу ДРАЦС Ірина Гоголь.

Пілотний проект в деяких містах України запустили ще восени 2015 року. Цьогоріч нововведення торкнулося  і прикарпатців – свідоцтва про народження уже видають у Івано-Франківському міському та обласному пологових будинках.

Також ця послуга вже стала доступною в Галичі.

Ведеться робота над тим, щоб впровадити таку практику у кожному районі області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: