fbpx

У Богородчанах відкрили інклюзивно-ресурсний центр для діток із особливими освітніми потребами

Суспільство 12:07, 19.04, 2019

У Інклюзивно-ресурсному центрі навчатимуться діти з особливими освітніми потребами віком від 2-18 років.

Відкрили центр в рамках підписання Меморандуму про долучення області до Всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

«Цей центр оснащений відповідними засобами, зокрема, предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням. Сподіваємося, що належну допомогу в закладі зможуть отримувати не тільки дітки та їхні батьки, а й педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують загальноосвітні навчальні заклади", – зазначила в.о. директора  «Інклюзивно-ресурсного центру» Олександра Фесюк

Після символічного перерізання стрічки разом із дітками, гості оглянули приміщення, зокрема, групи для занять. Отець Іван Мачкодераа освятив приміщення.

Довідково: У ІРЦ працюватимуть практичний психолог, вчитель-дефектолог, вчитель-логопед, та вчитель-реабілітолог, котрі допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися. Основними завданнями ІРЦ залишаються комплексна оцінка дітей з особливими освітніми потребами, розробка рекомендацій щодо програми навчання та надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особлими потребами.

Центр працює у приміщенні Богородчанського міжшкільного навчального виробничого комбінату.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: