fbpx

У Богородчанській РДА пообіцяли, що завідувачка дитсадка, де знайшли мишей та протерміновані харчі, піде з посади

Суспільство 12:05, 26.04, 2018

Після повернення з відпустки Ірина Овчар, завідувачка дитсадка "Едельвейс", що в селі Яблунька Богородчанського району, таки піде з посади.

У цьому запевнив заступник голови Богородчанської РДА, голова комісії, яка перевіряла діяльність садочка, Василь Поштарюк

"Вона напише заяву сама. Вона догулює згідно з чинним законодавством відпустку і напише заяву. Моє розуміння таке. І, я думаю, так  воно і буде", – запевнив Поштарюк.

Як писав КУРС, коли малеча почала частіше скаржитися на біль у животі, батьки вирішили перевірити, чим годують їхніх дітей в садочку. В середині березня батьки навідалися з перевіркою до закладу, аби побачити, чим харчують їхніх дітей. Тоді вони виявили кілограми протермінованих продуктів, антисанітарію та мишей. 

"Люди, подивіться, що наші дітки їдять в садочку с. Яблунька. Протермінований кисіль варять їм, на деяких упаковках з крупами немає дати виготовлення, а ще  в такій кількості, що їхній термін придатності швидше закінчиться, ніж діти зможуть спожити. Найлементарніше, 8 мішків муки, і в цих мішках дірки, що миші прогризли і там зробили туалет. Ще й миші бігають, як коні, батьки бачили на свої очі. В підсобці завгоспа, яка видає їжу, воняє мишами. ЖАХ", – написала одна із мам, Іванна Лешко, на своїй сторінці у фейсбуці.

Тоді завідувачки дитячого садочка Ірини Овчар не застали, з'ясувалося, вона у відпустці.

Після виявлених фактів до садочка приїхала комісія Богородчанської РДА, до складу якої увійшли фахівці "Держпродспоживслужби". За результатами обстеження комісія вирішила заборонити використання 10 кілограмів мороженого фаршу, 10 кілограмів риби, курячих гомілок, які зберігалися на підлозі без супровідних документів. Поряд з цим, йдеться у заключенні, працівники садочка не мали права готувати страви для дітей з круп та борошна, які зберігалися у складських приміщеннях. Адже мішки з борошном та більшість упаковок з крупами пошкодили миші. На них також відсутнє маркування та дата фасування. 

Серед порушень, які допустили завгосп і медсестра, і неналежне зберігання продуктів. Зокрема, в холодильнику м’ясо лежало разом з овочами, молоко заморожували у пластикових пляшках, на них не було стікерів. Сиру, масла, сметани та яєць спеціалісти "Держпродспоживслужби" взагалі не виявили. Не надала медсестра і затвердженого меню та журналу щоденного обліку харчів.

Також у харчоблоці не було засобів для обробки кухонних поверхонь і рук працівників. А в одній з кімнат, де сплять діти, уже кинувся грибок. 

Після того, як виявили протерміновані крупи та щурячий послід у продуктах, які зберігалися у садку, батьки вимагали звільнити завідувачку, медсестру та завгоспа закладу. Відразу звільнили завгоспа та медсестру, завідувачка ж перебувала у відпустці.

Однак і після повернення з відпустки начальник Богородчанського управління освіти завідувачку не звільнив.

Натомість Ірина Овчар взяла лікарняний, а потім пішла у відпустку знову. У районному управлінні освіти наголошують – завідувачка уже написала заяву на звільнення і з 11 травня не працюватиме.

"Вона написала заяву про відпустку з наступним звільненням. Виданий наказ, з 11 травня вона звільнена. Вона звільняється за згодою сторін, тому наразі використовує невикористану відпустку",  розповіла заступник начальника Богородчанського управління освіти Оксана Іванус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: