fbpx

У Болехові близько сотні освітян вийшли на пікет: вимагають зарплату за березень. ВІДЕО

Суспільство 18:50, 02.04, 2018

Сьогодні працівники освіти Болехівської міськради вийшли на пікет з вимогою до центральної влади здійснити перерахунок освітньої субвенції для Болехова та виплатити заробітну плату за березень.

Про це повідомляє ТРК "Карпати".

Голова Болехівської міської організації профспілки працівників освіти і науки Ігор Турінський, який ораганізував мітинг, заявив, що працівники освіти вийшли, аби сказати своє "фе" владі.

"Вчителі вимагають виплати заробітної плати. Вчителі отримують гроші з освітньої субвенції, зараз її не вистачає. Педагоги за березень не отримали жодної копійки. Сьогодні вони вийшли на площу, щоб сказати владі своє "фе". Ми роботу зробили, а ви не заплатили", – сказав Ігор Турінський.

Оголошувати страйк освітяни не планують, за словами голови профспілки, це "довго і освітяни не витримають, бо немає зарплати".

"Якщо гроші не у Болехові, не у Франківську, а в Києві, то треба йти на Київ, у нас іншого шляху нема",  сказав Турінський.

Вчителі під час мітингу пропонували перекривати дороги.

За результатами мітингу була прийнята резолюція із вимогою перерахувати освітню субвенцію для Болехова.

"Резолюція  змінити формулу і доплатити нам так, як доплачували на одного учня. Нам не вистчачає 16 мільйонів, коли буде 16 мільйонів, буде нормально виплачена заробітна плата. Це одна-єдина вимога",  сказав голова профспілки.

Міський голова Болехова Богдан Мельник заявив, що міська рада солідарна з освітянами та зверталася до Міносвіти щодо дофінансування галузі освіти Болехова.

"Міська рада солідарна з працівниками освіти у тій частині, що їм неправильно розрахована потреба у заробітній платі на 2018 рік. Це викликає ці протести працівників освіти щодо недофінансування їхньої заробітної плати",  сказав Богдан Мельник.

Також мер сказав, що завтра педагогічні працівники отримають аванс за березень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: