fbpx

У Болехові люди погрожують не пропускати лісовози, які розбивають дорогу

Суспільство 17:53, 07.04, 2016

6 квітня відбулось друге пленарне засідання шостої сесії міської ради Болехова, на якому міські депутати обговорили жахливий стан доріг та причини їхнього постійного руйнування.

Зокрема, депутат міської ради Володимир Бомажний під час обговорення проблеми жахливого стану автомобільних доріг Болехів – Козаківка та Болехів – Заріччя розповів, що мешканці сіл готові вийти на дорогу та перекрити її для вантажівок і фур, які перевозять ліс, щоб хоч якось врятувати її від повного знищення, пише ГК.

"Хлопці з Перегінська возять фури з причепами, перевантажують їх, там явно більше дозволених 24 тонн", – зазначає міський депутат.

Також він додає, що восени того року місцеві жителі своїми силами та коштами полатали дорогу, але цього вистачило ненадовго, оскільки буквально за тиждень ті ж лісовози звели нанівець роботу людей.

Люди хочуть, щоб влада врегулювала цю ситуацію, яка насправді не є унікальною. По всій Україні основною причиною руйнування доріг є перевищення експлуатаційного навантаження, а саме 24 тонни для доріг регіонального та державного значення.

Міський голова Болехова Богдан Мельник запропонував дві ідеї вирішення проблеми. Перша – це поставити рамку з вагами та зважувати весь великогабаритний транспорт, але це малоймовірно через високу затратність.

Другий варіант – створити групу з депутатів та місцевих жителів, які будуть контролювати лісовози, оскільки задекларована кількість кубометрів лісу має приблизно однакову вагу.

"Та кубометр лісу важить десь одну тонну. А водії вантажать поверх ще кілька кубів, та ще й причіп, який якраз завдає найбільшої шкоди дорожньому покриттю", – обурюються міські депутати.

Але, міський голова зазначив, що ні депутати, ні навіть міська рада не можуть надати повноваження, які б дозволяли спиняти транспорт, тому це питання залишається відкритим.

Володимир Бомажний пояснив, що зараз, поки свята, люди на дорогу виходити не будуть. Проте після Великодня це цілком реально.

Крім того, розбиті шляхи можуть викликати ріст цін на пасажирські перевезення, оскільки через стан дорожнього покриття автобусам доводиться їхати довше і повільніше, що тягне за собою більший розхід палива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: