fbpx

У Болехові безстроково заблокували трасу національного значення Н-10 – мешканці вимагають ремонту дороги. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 10:04, 15.08, 2018

Мешканці Болехова перекрили трасу Стрий – Мамалига. Пікетувальники звернулися до керівництва міста, облдержадміністрації, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою забезпечити ремонт дороги.

З 9.00 сьогоднішнього дня мешканці Болехова блокують дорогу – безперервно ходять по пішохідному переходу на центральній вулиці міста. Вулиця, що одночасно є автотрасою накціонального значення "Стрий – Мамалига", розбита вщент – подекуди трапляються гострі ями, глибиною в півколіна.

"Ми пропускаємо спецмашини, от щойно проїхали пожежники, а також машини і автобуси з дітьми та хворими", – повідомив КУРСу один з учасників акції протесту Андрій. 

На місці чергує поліція. Правопорушень не зафіксовано.

Акція протесту у Болехові є безстроковою, повідомили її організатори. 

Про блокування дороги громада письмово попередила голову Івано-Франківської ОДА, мера Болехова та прем’єр-міністра. Люди мають намір ходити переходом доти, доки на урядовому та обласному рівні їм назвуть конкретну дату початку ремонтних робіт і виділену на це суму. Йдеться про капітальний ремонт найгірших частин дороги та ямковий ремонт тих ділянок, де це може виправити ситуацію.

З протестувальниками від обласної влади спілкувався начальник Департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури ОДА Володимир Рачкевич. Він, розповіли вони, повідомив, що немає проекту на капітальний ремонт доріг у Болехові. "Бюрократичні відмовки",  описали протестувальники суть розмови. 

Громада має намір домагатися ремонту в першу чергу дороги через Болехів (від села Гериня до кінця Болехова), але йдеться і про об’їзну – цієї дороги теж фактично немає, наголошують люди. Болехівська об’їзна, кажуть вони, не ремонтувалася вже 40 років. Гроші, які виділялися на нібито ремонт, кудись зникали, обурюються болехівчани.

КУРС писав, де і за скільки ремонтували цього року дороги на Прикарпатті. ДОКУМЕНТ

Перекриття атотраси з Франківська на Львів планують призупинити сьогодні о 21.00. Завтра знову розпочнуть з 9.00 ранку.

Нагадаємо, у червні трасу Н-10 у Болехові перекривали мешканці сіл Тисів, Бубнище, Поляниця, Буковець, Козаківка та Сукіль. Вони вимагали відремонтувати дорогу на ділянці Болехів – Козаківка. 
 

Тоді до протестувальників приїхали заступник голови ОДА Ярослав Паранюк та заступник керівника Служби автомобільних доріг Любомир Семанів. Чиновники вислухали вимоги мітингувальників і поїхали на огляд дороги. Обласні посадовці пообіцяли людям розглянути їхні вимоги та надіслати відповідь. Чиновники не дотримали слова і люди знову анонсували перекриття дороги. Але через сильні зливи, які в ті дні "накрили" Прикарпаття, дорогу ніхто не блокував.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: