fbpx

У Буковелі для танення снігу на тротуарах використовують спеціальний протиожеледний реагент

Суспільство 16:09, 05.03, 2018

Хто відпочивав у гірськолижному курорті Буковель, той, очевидно, звертав увагу на білі гранули, якими посипані території житлових резиденцій, тротуари, велодоріжки. Це спеціальний протиожеледний реагент "ICEMELT", який часто використовують для обробки злітних смуг в аеропортах.

Матеріал екологічно безпечний, не шкодить навколишньому середовищу, не руйнує бетон та бруківку, не псує взуття, гуму та ін. Причому він ефективний як для попередження налипання снігу та утворення ожеледі, так і для спрощення заходів з очищення території від крижаного покриву.

"ICEMELT" слід використовувати ще до початку снігопаду. Гранули не дають снігу зв’язуватися з покриттям. Якщо сніг невеликий, то дія реагенту триває до трьох днів. У Буковелі цим матеріалом посипані тридцять тисяч квадратних метрів території", – розповідає менеджер ТОВ "ПБС" Роман Романів.

На курорті цей протиожеледний реагент використовують вже кілька років. Щоправда, він в рази дорожчий за чисту сіль, якою "ПБС" посипає майже 400 кілометрів доріг Прикарпаття та Львова. У Буковелі сіль також використовується. З її допомогою борються зі снігом на асфальтованих автомобільних дорогах.

"Асфальт сіль не роз’їдає. Вона не шкодить нашим дорогам. На гірськолижному курорті ми мали можливість випробувати усі варіанти і всі технології боротьби зі снігом. Ми вивчили досвід європейських країн, працюємо з найефективнішими матеріалами, які найбільш безпечні для навколишнього середовища", – розповідають у "ПБС".

Спосіб очищення доріг чистою сіллю без домішок – найкращий світовий досвід. Сучасна техніка "ПБС" дозволяє регулювати потрапляння реагенту на дороги з точністю до грама. Матеріал подається лише на дороги, без шкоди деревам та траві. Це екологічно безпечно.

Використання солі для очистки доріг рятує людські життя та здоров’я. Адже чисті автошляхи без снігової каші чи ожеледиці є на порядок безпечнішими для учасників дорожнього руху – автомобілістів та пішоходів.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: