fbpx

У Буковелі показали виставку робіт військового капелана Миколи Мединського "Від руйнації до життя"

Політика 11:59, 12.09, 2018

На запрошення народного депутата України Олександра Шевченка військові капелани, волонтери з усієї України та учасники АТО відпочивали у туристичному комплексі "Буковель". Тут відкрили виставку фронтового мистецтва отця Миколи Мединського. Вона має назву "Від руйнації до життя". Експонати – фронтові гільзи, осколки, частини снарядів. Усе – із передової, де капелан Микола Мединський служить ще від початку українсько-російської війни.

"Від руйнації до життя" – цілісні орнаменти із ікон, фотографій, частин зброї, які символізують рух уперед. На мою думку, це символізує рух нашої країни уперед. А також це частина такого собі внутрішнього ідеологічного ядра тієї справи, яку робить нині Олександр Шевченко. Тобто, розбудова країни, добробут її народу та перемога над ворогом", – зазначив автор виставки.

У центрі виставки – дві ікони, привезені із фронту. Вони мають особливе значення та символізм. Ікона Богородиці Єднання – це духовний герб боротьби української нації за духовність та свободу, над якою молились тисячі українських воїнів та військових капеланів.

Ще один образ був знайдений на фронті. Бійці готували місце під кулемет і натрапили на святиню.

"Сьогодні ми спільно молились перед цими іконами, просили у Бога допомоги у спільній молитві "Вервиця перемоги", що об’єднує українців у цілому світі. Адже намагання побудувати країну гідності і правди – це теж частина фронту, боротьба за краще майбутнє", – зазначив Микола Мединський.

За словами Олександра Шевченка, щоденна молитва має об’єднати українців усього світу, додати сили для подальшої боротьби.

"Маємо бути мужніми, аби не віддати ворогу ані клаптика української землі. Не треба думати, що все пропало. Кожен має працювати для перемоги. Маємо твердий фундамент – нашу віру. Якщо будемо жити за Божими заповідями, жоден ворог  чи то на Сході, чи то внутрішня корупція  нам не страшний", – зазначив Олександр Шевченко.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: