fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • У Буковелі відбулися традиційні гірськолижні змагання для дітей на Кубок Яни Клочкової. ФОТО

У Буковелі відбулися традиційні гірськолижні змагання для дітей на Кубок Яни Клочкової. ФОТО

Спорт 19:13, 26.02, 2018

Майже півсотні дітей з усієї України взяли участь у Всеукраїнському дитячому турнірі з гірськолижного спорту на Кубок Яни Клочкової.

Це традиційні змагання, які відбуваються у туристичному комплексі "Буковель". Учасниками є наймолодші – діти віком від 3 до 6 років. Захід проводиться вже сьомий рік поспіль, його ініціаторкою є олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова. Спортсменка вважає, що цей турнір – один із способів виховати майбутніх олімпійських чемпіонів ще з раннього дитинства.

"Зараз дуже мало відбувається змагань, які безпосередньо заохочують дітей до подальшої спортивної кар’єри. Для кожної дитини важливо досягати своєї мети, і цей турнір якраз у цьому допомагає", – каже Яна. 

Діти змагалися на швидкість і точність подолання траси. Участь у змаганнях міг узяти кожен охочий, адже перед турніром інструктори "BukovelSkiSchool" безкоштовно навчали техніці катання на лижах.

"Наш турнір повністю нагадує змагання в олімпійській дисципліні слалом-гігант, просто траса коротша і значно менше воріт. Якщо в типових змаганнях учасники проїжджають тридцять-сорок воріт, то тут їх було всього сім", – розповідає Святослав Вережак, організатор змагань.

Організатори фіксували точний час подолання дистанції. Маленький спортсмен із Закарпаття навіть поставив місцевий рекорд – подолав 50-метрову трасу із перешкодами за 15 секунд. Найбільше учасників було саме із Закарпаття, діти спеціально приїхали до Буковелю, щоб продемонструвати свої вміння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: