fbpx

У Бурштині придбали житло для дитини-сироти

Суспільство 12:23, 31.12, 2015

Справжнім новорічним подарунком для Юлії Федорняк з Галицького району стало вручення ключів від власного житла, яке придбали їй за сприяння районної та обласної влади.

Однокімнатну квартиру, зі всіма зручностями та умебльовану, куплено у м. Бурштині за кошти, передбачені на виконання регіональної та відповідної районної програм забезпечення житлом дітей-сиріт. З обласного та районного бюджетів на придбання житла було виділено 276 тис. грн.

За словами директора Галицького РЦСССДМ Людмили Слюзар, доля у цієї дівчинки досить непроста: на її життєвому шляху було чимало випробувань. Юлія Федорняк народилася у с. Крилос, у ранньому віці залишилася без матері, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

Рік тому помер батько, який був позбавлений батьківських прав.

За сприяння соціальних служб дитина певний період виховувалася в інтернатному закладі в м. Івано-Франківську, навчалася в Бурштинському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ, на цей час проживає в соціальному гуртожитку в м. Калуші. Тому дуже важливо було підтримати цю дівчину у її складній життєвій ситуації та допомогти з придбанням власного житла.

Ключі від житла Юлії Федорняк вручили голова райдержадміністрації Ярослав Бартків та голова районної ради Павло Андрусяк.

З новосіллям щасливу Юлю привітали також директор Івано-Франківського ОЦСССДМ Василь Стефанишин та заступник голови райдержадміністрації Микола Попович.

Гості побажали новій власниці житла, аби у новій оселі в неї все складалося якнайкраще, щоб вона створила міцну родину і щоб тут лунав лише щасливий дитячий сміх.

У свою чергу, Юлія Федорняк подякувала керівникам району та області за такий подарунок напередодні новорічно-різдвяних свят та висловила впевненість, що в новій квартирі і життя в неї піде по-новому.

Нагадаємо, що це вже другий будинок, придбаний за державні кошти в Галицькому районі в 2015 році для дітей-сиріт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: