fbpx

У Черкасах Остап Українець презентував роман про Івано-Франківськ

Культура 12:43, 13.12, 2017

В Черкасах молодий письменник Остап Українець презентував свій перший роман "Малхут".

"Малхут" – книга про рідне місто письменника – Івано-Франківськ. Чому вирішив написати саме про своє місто? Остап розповів, що жив у ньому тривалий час, встиг полюбити і вивчити його. Йому хотілося уявити, як місто виглядало колись, йому було цікаво літературним чином для себе побачити місто, якого ні він, ні будь-хто із нині живих не застав, пише видання "Вичерпно".

"Якщо описувати книжку одним реченням, то варто згадати дві речі: по-перше, історична спекуляція на тему дрібних речей, які стоять за великою історією, по-друге, данина пам’яті місту, яке дуже люблю. Якщо друге – це те, що важливе особисто мені, то перше – те, що цікаве читачам", – сказав Остап Українець.

Над книгою Остап працював рік. Дебютний роман присвячений пошукам напівміфічного спадку засновників міста, проте Остап розповів, що давні таємниці розгадувати нелегко. Було важко працювати над книгою, адже історичних відомостей того часу, який описується, було вкрай мало. Проте письменник зізнався, що не вибирає легких шляхів і через складнощі написання роман стає цікавішим.

Також письменник намагався зробити книжку такою, щоб людині, яка більш-менш "підкута" в історії, було б дуже важко відрізнити, що з написаного правда, а що неправда.

Окрім заняття письменницькою діяльністю, Остап Українець займається перекладанням. Наразі Українець працює одночасно над 5 книгами. Остап знає багато мов, зокрема, ельфійську квенья. Читає приблизно десятьма, перекладає з чотирьох.

"Якщо переклад – це професія, то написання книг – це те, що приносить індивідуальне задоволення та є хорошим способом релаксації. Відпочиваю від перекладу також іншими перекладами", – сказав Остап.

Наразі Остап Українець працює над двома книгами: перша про те, як ісландська магія впливає на мислення людей, друга про алхімію любові чоловіка та жінки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: