fbpx

У червні на Прикарпатті пройде Міжнародний фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва

Культура 14:40, 31.05, 2017

17 червня на Прикарпатті розпочнеться Міжнародний фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва "Дзвони Ясної гори єднають усіх".

Фестиваль відбуватиметься втретє. Захід триватиме впродовж двох днів традиційно на Ясній Горі у Гошівському монастирі Чину св. Василія Великого у Долинському районі, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
На нараді щодо організації і проведення фестивалю обговорили найголовніші питання: технічного забезпечення, організації виступів учасників, дотримання правопорядку та присутості на святі служб порятунку.
Фестиваль "Дзвони Ясної гори єднають усіх" розпочнеться у суботу о 17 годині відправою Служби Божої. Опісля відбудеться урочисте відкриття свята карильйонного та дзвонового мистецтва.
Тішитимуть слух глядачів карильйоністи з Польщі. Також для гостей свята виступить Національний президентський оркестр та єдина в Україні жінка-карильйоністка Ірина Рябчун.
У неділю, після завершення Святої Літургії, можна буде почути виступ оркестру Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського.
Нагадаємо, що саме в Гошівському монастирі встановлений другий після Михайлівського собору карильйон із 52 дзвонів, на чотири октави, вилитий в Голландії. На відміну від дзвонів, на яких грають в основному за допомогою мотузок, у карильйоні кожний дзвін під’єднаний до клавіші, тож одна людина може керувати півсотнею дзвонів.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: