fbpx

У чотирьох населених пунктах Івано-Франківщини проблеми з дезінфектором для води

Суспільство 20:46, 13.07, 2018

Сьогодні, 13 липня, в Івано-Франківській облдержадміністрації на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянуто питання забезпечення населення області та об’єктів інфраструктури якісною питною водою.

Засідання було зумовлене незадовільним станом забезпечення окремих водопровідно-каналізаційних підприємств області реагентами для знезараження питної води, повідомили в прес-службі ОДА.

На нараді повідомлялося, що єдиний виробник рідкого хлору в Україні (дезінфектора, який використовують для водоочищення) підприємство "Дніпроазот" припинило свою роботу. Через брак гіпохлориту натрію водоканали окремих міст опинилися під загрозою паралізації очисних систем.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА Ігор Гунін, практично усім підприємствам області для знезараження води потрібен гіпохлорит натрію.

Для цього використовуються електролізні установки, за допомогою яких шляхом електролізу розчину повареної солі отримують гіпохлорит натрію.

Такі установки наявні у водопровідно-каналізаційних підприємствах міст Івано-Франківська, Коломиї, Надвірної, Галича, Городенки, Долини. В інших підприємствах, які знезаражують воду гіпохлоритом натрію та не мають електролізної установки, його запасу вистачить від одного до шести місяців.

На сьогодні найменше дезінфектора залишається на підприємствах міст Яремче, Долини, Рогатина та селища Рожнятів. Власне керівники місцевої влади та комунальних підприємств цих населених пунктів були запрошені для участі у засіданні регіональної комісії.

Було запропоновано вихід із цієї ситуації – налагодити постачання гіпохлориту натрію від виробника із близького зарубіжжя, з яким уже співпрацюють окремі підприємства області.

Зі свого боку облдержадміністрація сприятиме комунальним підприємствам згаданих населених пунктів області в організації подання перших заявок та укладання угод на постачання концентрату гіпохлориту натрію. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: