fbpx

У день виборів в об’єднаних громадах на стовпах висять плакати кандидатів. ФОТО

Політика 12:41, 18.12, 2016

Сьогодні, 18 грудня, зафіксовані факти порушення заборони на агітацію у день голосування. Зокрема, на перших виборах у об'єднаних громадах Коломийського району (у селах Нижньому Вербіжі, Верхньому Вербіжі, Мишині та П’ядиках), а також у населених пунктах Тлумацької об'єднаної громади (м. Тумач, с. Остриня, с. Надорожна) та Більшівцівської громади (с. Загір'я Кукільницьке) спостерігачі ОПОРИ виявили розміщені друковані матеріали передвиборчої агітації, які вчасно зняли комунальні служби місцевої влади.

Незважаючи на заборону щодо агітації у день голосування, плакати кандидатів на виборах у об’єднані територіальні громади досі розміщені на стовпах у населених пунктах.

Про виявлені факти порушень законодавства спостерігачі ОПОРИ повідомили поліцію, з якою тісно взаємодіють під час виборів.

"Це пряме порушення Закону України "Про місцеві вибори" може бути наслідком несумлінного  виконання обов’язків органами місцевої влади. Частиною 2 статті 54 цього Закону передбачено, що передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування, а частина 11 статті 60 цього закону зобов’язує органи місцевої влади з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню голосування, зняти агітаційні матеріали", – коментує ситуацію Іван Маруняк, координатор Громадянської мережі ОПОРА у Івано-Франківській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: