fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА знехтували правилами щодо призначення директора Коломийського медколеджу

У Департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА знехтували правилами щодо призначення директора Коломийського медколеджу

Суспільство 15:48, 18.05, 2019

Керівник Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Стовбан підписав наказ про призначення Васкула Василя директором Коломийського медичного коледжу імені І. Франка без попереднього погодження кандидатури на сесії обласної ради.

Це викликало обурення у депутатів. Кажуть, що керівник Департаменту таким чином порушив положення обласної ради щодо призначення директорів.

"Ніхто не має нічого проти кандидатури Васкула Василя та його призначення на цю посаду. Але потрібно було діяти в межах чинних положень. Це абсолютна некомпетентність і нігілізм Миколи Стовбана, який не поважає і нехтує правилами. Ця людина в черговий раз показує, що він не є професійним керівником і абсолютно некомпетентний у своїй роботі", – заявляє депутат Івано-Франківської обласної ради від партії "ВОЛЯ" Олег Атаманюк.

Відзначимо, що сам керівник Департаменту охорони здоров’я зараз перебуває у відпустці.

"Це уже не вперше його нема на сесії обласної ради, хоча він мав би звітувати перед депутатами про свою діяльність",  каже Атаманюк.

Позицію Департаменту попередньо намагався пояснити голова комісії з питань охорони здоров’я Манолій Піцуряк. Під час президії обласної ради, яка відбувалась у вівторок, 14 травня, він заявив, що Стовбан підписав наказ про призначення після того, як на засідання комісії прийшли працівники Коломийського медколеджу, які наполягали на тому, щоб призначити Васкула Василя директором. А також заявив, що все відбувалось в межах чинного законодавства.

В свою чергу голова обласної ради Олександр Сич під час президії дорікнув Манолію Піцуряку: 

"Може, досить вулицею перекреслювати закон?! Ви повинні знати і розуміти, що так не можна. Ви належите до регіональної еліти, а поводите себе як вулиця",  сказав Сич.

Сьогодні ж на сесії Сич зазначив, що керівництво Департаменту зробило ведмежу послугу для Коломийського медколеджу.

Підтримали таку позицію й інші депутати облради.  

"Минулих сесій ми звертали увагу на те, що через неякісну роботу Департаменту охорони здоров’я ледь не було зірвано питання ліцензування лікарень. Тепер ми бачимо їх ставлення до кадрових питань. Тому питання: де зараз Стовбан?! Тому вважаю, що працівники Коломийського медколеджу мають звертатись зараз не до обласної ради, а до Департаменту охорони здоров’я", – говорить Михайло Королик.

"Не місце такому керівнику, як Стовбан, на такій посаді",  сказав Книщук Петро.

Відзначимо, що сесія таки підтримала призначення Василя Васкула на посаду директора Коломийського медичного коледжу. "За" проголосували 49 депутатів.

"Я б просив Департамент ліквідувати попередній наказ і підготувати новий на підставі рішення сесії. В іншому випадку ми можемо подати в суд на керівництво",  підсумував голова обласної ради Олександр Сич.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: