fbpx

У Discursus вийде воркбук із написання власного висловлення у форматі ЗНО "Есе: бліц-курс"

Культура 21:22, 08.09, 2017

У видавництві Discursus виходить навчальне видання - "Есе: бліц-курс" Ірини Голодюк, виконане в дусі сучасного компетентнісного підходу до навчання.

Це воркбук для учня із написання власного висловлення у форматі ЗНО, де поєднуються як теоретичні матеріали, так і практичні завдання, анонсує Буковоїд.

Посібник складається з 17 занять, поділених на вісім розділів.

У першому з них – “Що таке есе?” – учень має змогу дізнатися, чому власне висловлення, яке пишуть на ЗНО, можна вважати формальним есе та які обов’язкові вимоги до його написання. У наступному розділі “План” подано чітку структуру висловлення й запропоновано потренуватися в написанні міні-есе. Розділи “Вступ”, “Теза”, “Аргументи”, “Приклади”, “Висновок” детально пояснюють теоретичні аспекти кожної із частин есе й пропонують якнайрізноманітніші теми для їх написання.

Тут учень має змогу проаналізувати запропоновані зразки уривків есе, виконати тестові завдання до них, повправлятися в написанні як окремих частин (вступ, теза, аргументи, приклади, висновок), так і цілого висловлення. “База даних”, подана наприкінці посібника, містить перелік тем ЗНО попередніх років та пропонує учню укласти короткий конспект до них.

Готуючи воркбук до видання, авторка намагалася зробити посібник не тільки ефективним, а й цікавим сучасному учневі. Саме тому в ньому все, починаючи від яскравого дизайну й завершуючи гострими актуальними темами зі “Сторінок гарячих дискусій”, покликане змінити ставлення учня до творчого процесу.

Мотиваційні сторінки наприкінці кожного розділу посібника пропонують школяреві оцінити свій прогрес, повторити вивчене, постійно нагадують кінцеву мету й проміжні цілі й пропонують якісно розподілити час для навчання. Працювати з воркбуком можна як самостійно, так і під час уроку з вчителем.

Уривок із воркбуку “Есе: бліц-курс” можна переглянути за посиланням: https://issuu.com/irynaholodiuk/docs/essay_short

17 вересня у Львові відбудеться перший воркшоп із презентацією видання: http://bookforum.ua/?post_type=events&p=18301

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: