fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Долині партієць "Простих людей" хоче відсудити кількасот тисяч за наклеп та образи у помічника нардепа, поліції та інших установ

У Долині партієць "Простих людей" хоче відсудити кількасот тисяч за наклеп та образи у помічника нардепа, поліції та інших установ

Суспільство 15:31, 19.12, 2018

Долинський районний суд розглядає низку справ за позовом місцевого жителя Олександра Горбаня до фізичних та юридичних осіб про захист честі, гідності, спростування недостовірних відомостей та стягнення моральної шкоди.

Олександр Горбань звернувся з позовом до Святослава Паталая, який є помічником народного депутата Анатолія Диріва, про захист честі, гідності, спростування недостовірних відомостей та стягнення моральної шкоди. Позивач вимагає стягнути з відповідача 250 тис. грн моральної шкоди за образу у публічному місці. А також 10 тис. грн витрат  на правничу допомогу, 1200 грн – на транспортні витрати та 244 гривні  на ксероксний папір, СD-диски і заправку картриджа до ксерокса.

Як йдеться в ухвалі суду, Олександр Горбань просить спростувати інформацію, висловлену "в грубій та образливій формі" Святослаєм Паталаєм у приміщенні відділення "Нової пошти». А саме (цитуємо ухвалу суду):

"Глухий чи що б*я, за*бав ти вже всіх розумієш чи ні, приходиш ху*ньою займаєшся", "Тобі печінку відіб’ють", "За*бав розумієш", "Можеш написати, що я тобі погрожую", "Ти дістанеш за те, що ти дурний", "Ні, ти дурний".

Горбань вимагає у Паталая публічно перед ним вибачитися та спростувати цю "інформацію" у присутності працівників "Нової пошти" та двох відвідувачів, які це чули. У позовній заяві Горбань виклав текст вибачення, яке хоче почути від Паталая. Це мають бути такі слова:

"Вибачте, будь ласка, за мої образи, сказані мною Вам 16 вересня 2017 року в приміщенні "Нової Пошти" за адресою вул. Міцкевича, 67 м. Долина. Ви є адекватною, грамотною і мудрою людиною та дуже добре розбираєтесь в оформленні документів при отриманні товару через відділення "Нової Пошти".

Окрім того, позивач хоче, щоб суд зобов’язав відповідача опублікувати вибачення такого змісту у місцевих газетах "Добра справа" та "Свіча".

У підготовчому засіданні Горбань заявив клопотання призначити психологічну експертизу, яка мала б встановити: чи спричинені йому страждання та моральна шкода та який можливий розмір грошового відшкодування за завдані страждання і моральну шкоду. При цьому позивач просив провести експертизу за державні кошти, звільнивши його від оплати. Своє важке матеріальне становище обґрунтовує тим, що він ніде не працює, є інвалідом другої групи і станом на 16 жовтня 2018 року має заборгованість зі сплати аліментів на двох неповнолітніх дітей у розмірі 9228,94 грн та майже 25 тисяч гривень інших боргів.

Суд у проведенні експертизи відмовив.

Безробітний Олександр Горбань є керівником Долинської районної організації "Партії простих людей Сергія Капліна". Він також брав участь у проекті "Нові лідери".

Відповідач Святослав Паталай був депутатом попереднього скликання Долинської міської ради від "Фронту змін", а зараз – помічник народного депутата від "Фронту змін" Анатолія Диріва.

За даними офіційного веб-порталу Судова влада України, Олександр Горбань з подібними позовами також звернувся до Управління соціального захисту населення Долинської РДА, до начальника Долинського відділення поліції та Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Зокрема, у позові до поліції Горбань просить суд визнати наклепом інформацію у виданій довідці про те, що він хуліганив та ображав поліцейських, що призвело до припинення роботи управління на одну годину. Позивач просить стягнути з начальника Долинського відділення поліції 70 тисяч гривень та 100 тисяч гривень з Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: