fbpx

У Долині облаштують підняті пішохідні переходи і перехрестя

Суспільство 19:42, 28.02, 2017

28 лютого заступник міського голови Руслана Гаврилків провела робочу нараду щодо інновацій безпеки дорожнього руху.

Було обговорено перелік заходів з організації безпечного дорожнього руху в межах міста. Мова йшла про вулиці Хмельницького, Міцкевича, Д. Галицького, по яких пролягає траса національного значення Н-10 Стрий – Чернівці.

У зв’язку із зростанням рівня аварійності міська рада ініціювала для цієї ділянки розроблення схеми безпечного руху. Робота ведеться спільно з балансоутримувачем – Службою автомобільних доріг області. На основі аналізу поточного стану безпеки задля підвищення її рівня запропоновано ряд інноваційних рішень. Серед пріоритетних – облаштування смуг для лівого повороту, нові пішохідні переходи на перехрестях, чітко організовані зони дозволеного паркування, обмежені знаками та розміткою, острівці безпеки та направляючі острівці, інформує прес-служба Долинської міськради.

Руслана Гаврилків зазначила, що на перспективу така ж схема організації дорожнього руху буде розроблена для вулиці Обліски, через яку проходить транзитна автодорога Р-21 Долина – Хуст.

Окрім того, обговорювалось питання капітального ремонту вулиці Чорновола, для якої розроблено проект згідно з новими Державними галузевими будівельними нормами. Зокрема, для зручності пішоходів та маломобільних груп населення всі тротуари та пішохідні переходи передбачено збудувати на одному рівні. Заплановано також уздовж дороги паркування автотранспорту паралельно смузі руху. Такі нововведення дозволять знизити швидкість руху автомобілів удвічі.

Також завершено проектування двох піднятих пішохідних переходів по вулицях Грушевського і Антоновича та піднятого пішохідного перехрестя біля міської спеціалізованої школи №6. На основі креслень замовлено світлотехнічні проекти, які дозволять забезпечити максимальну безпеку пішоходів на переході у вечірній та нічний час, при цьому не створюючи незручностей для водіїв транспортних засобів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: