fbpx

У Долині учасникам АТО, інвалідам і пенсіонерам безкоштовно видаватимуть ліки

Здоров'я 18:03, 02.03, 2016

У приміщенні поліклінічного відділення Долинської ЦРЛ відкрили пункт безкоштовної видачі медикаментів та розхідних матеріалів.

Соціальну ініціативу реалізував Благодійний фонд громади міста Долини спільно з Долинською міською радою.

Минулого року багато потребуючих вже отримали безплатно медикаменти й різний інвентар. Раніше за ними хворі їхали в центр міста, де знаходиться благодійний фонд, а тепер матимуть можливість отримувати їх безпосередньо в лікарні, пише КУРС з посиланням на прес-службу Долинської міськради.

За словами міського голови Долини Володимира Гаразда, у майбутньому планується відкриття ще одного пункту безкоштовної видачі медикаментів, уже у центральній частині міста.

"На минулій сесії міської ради була прийнята змістовна Програма підтримки діяльності благодійного фонду громади міста Долина. Відкриття пункту  – це тільки один із кроків її реалізації. Плануємо подібну діяльність здійснювати у центрі міста. У приміщенні колишньої котельні хочемо провести ремонти, задіявши для цього кошти грантів, міжнародної технічної допомоги. Можливо, до кінця цього року або на початку наступного відкриємо там великий пункт надання діагностичної допомоги для потребуючих з видачею безплатних медикаментів", – зазначив у своєму виступі міський голова Володимир Гаразд.

Головний лікар центральної районної лікарні Ігор Романюк зазначив, що в жодному медичному закладі області немає таких пунктів.

"Щодня до медичних закладів приходять представники соціально незахищених верств населення. Вони не мають фінансової можливості придбати для лікування якісні дієві медикаменти і розхідні матеріали. А завдяки нововідкритому пункту багато хворих долинян зможуть знову стати здоровими", – говорить лікар.

Довідково:

Табличка з переліком медикаментів оновлюватиметься кожного тижня, і медики матимуть всю інформацію про нього. Пункт працюватиме у вівторок, середу і п’ятницю з 9 до 12 години і обслуговуватиме пенсіонерів, інвалідів І та ІІ груп й учасників АТО

Перелік документів, необхідних для отримання ліків та розхідних матеріалів:

Довідка-призначення від лікаря

копія паспорта

копія посвідчення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: