fbpx

У Долині затримали батька і сина, які крали нафту з підприємства. ФОТО

Суспільство 14:34, 25.09, 2017

Працівники управління захисту економіки спільно з правоохоронцями на території тракторної колони нафтогазо-видобувного управління "Долинанафтогаз" 23 вересня викрили факт розкрадання нафти.

Проведеними заходами правоохоронці встановили особи зловмисників. Ними виявились працівник цього підприємства, який до злочину залучив свого сина, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

За попередньою домовленісю син заїхав на територію заводу автомобілем та з допомогою електронасосної установки розпочав разом із батьком перекачку нафти з цистерни підприємства до бочки, котра була в їхньому мікроавтобусі. При цьому їх застали працівники поліції. 

Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення їм підозри та обрання судом міри запобіжного заходу. 

Викрадені нафтопродукти вилучені та направлені на проведення експертизи.

Речниця Департаменту захисту економіки НПУ Наталія Калиновська у коментарі Цензор.Нет,  зазначила, що раніше була задокументована причетність затриманих до транспортування і реалізації вуглеводнів на території інших областей. Зокрема, були затримані два вантажні автомобілі DAF, в яких за підробленими документами перевозилася викрадена сира нафта.

1

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: