fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • У Долинській райраді депутати не підтримали звернення щодо відставки Порошенка через пропрезидентську більшість

У Долинській райраді депутати не підтримали звернення щодо відставки Порошенка через пропрезидентську більшість

Політика 18:02, 04.04, 2018

Звернутися до Президента України стосовно його добровільної відставки та до Голови Верховної Ради щодо прийняття Закону України "Про імпічмент Прездента".

Такий проект рішення сесії Долинської райради подав депутат Іван Дирів. Однак у сесійній залі не вистачило голосів, аби його підтримати. 

З 36 депутатів "за" проект рішення проголосувало всього 9. Серед них депутати від "Свободи", Конгресу Українських Націоналістів, "Самопомочі" та "УКРОПУ", один депутат від "Батьківщини" та УРП.

"За цей час в державі відбулась шахрайська узурпація державної влади Президентом України. Він запровадив тіньовий контроль над роботою законодавчої, виконавчої і судової гілок влади, над органами місцевого самоврядування, Службою безпеки України, Національним банком України, засобами масової інформації", – йдеться у зверненні.

А от голосували проти такого звернення чи утрималися від голосування очікувано депутати від БПП та "Батьківщини", НРУ та УНП.

"Такі результати можна було передбачити, оскільки більшість в Долинській райраді "склеїли" вчорашні регіонали, йде мова про депутатів від "Батьківщини", та БПП. Відтак великих шансів на його погодження не було. Однак такий проект необхідно було внести на розгляд, адже це позиція багатьох тисяч українців", – прокоментував голосування Іван Дирів. 

Нагадаємо, аналогічно голосування за імпічмент Порошенка відбулось і на сесії Івано-Франківської облради. Про підтримку звернення фракції "ВОЛЯ" заявили "УКРОП", "Свобода" і "Самопоміч". 
Також "ВОЛЯ" вимагала відставки Порошенка і в Надвірнянській, Верховинській районних радах та Долинській міськраді.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: