fbpx

У драмтеатрі презентували скульптурний проект Данила Книшука "Особистості". ФОТО

Культура 11:51, 09.05, 2019

Вчора в Івано-Франківському національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка скульптор Данило Книшук презентував проект "Особистості".

Проект представили на локації ARTspace у рамках міжнародного фестивалю мистецтв "Карпатський простір".
"Скульптор Данило Книшук показав чудовий проект, де представлені відомі у культурі, мистецтві та громадському середовищі на Прикарпатті, Україні, Європі та світі знакові особистості", – зауважив начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації ​ Володимир Федорак.
Данило Книшук розповів, як працював над створенням цього проекту. Зауважував, що творив скульптурні образи у захопливому спілкуванні з цими особистостями. Важливим у цій колекції вважає пошук образу, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
"Ціль проекту – розкрити у спілкуванні світ обдарованих та креативних особистостей, плекати відчуття відповідальності та гідності бути українцем",  каже Книшук.

У майстерні скульптора відбувався творчий процес, який розкрив скульптурні та психологічні образи Любомира Гузара, Мирослава Поповича, Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Ліни Костенко, Івана Марчука, Івана Малковича, Василя Ломаченка, Володимира Кличка та багато інших відомих особистостей. На цей момент проект представляють 24 скульптурні  портрети.

Поштовхом для створення проекту послужила попередня портретна діяльність автора.

Довідково

Данило Книшук народився у Києві. До 2005 року проживав у Івано-Франківську, де закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. З 2000 року займався творчою діяльністю, графікою та скульптурою. В 2012 році закінчив Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури за спеціальністю "Монументальна скульптура". З 2012 року також займався аматорською журналістикою. Був учасником та переможцем багатьох скульптурних конкурсів. На цей час проживає та творить у Києві.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: