fbpx

У двох ресторанах на Прикарпатті, де на весіллях отруїлися гості, виявили порушення

Суспільство 20:13, 15.07, 2016

Було проведено близько 400 бактеріологічних досліджень проб довкілля та змивів, відібраних на об'єктах виникнення спалахів гострого кишкового інфекційного захворювання.

На цей час усі хворі, які постраждали після святкування весілля 25-26.06.2016 року в закладах громадського харчування "Діброва" села Підгір’я Богородчанського району та "Ювілейний" міста Тисмениці, виписані із стаціонару Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні в задовільному стані.

КУРС писав, що понад півсотні прикарпатців отруїлися на весіллях у ресторанах "Ювілейний"  та "Діброва". 

Завдячуючи ефективним протиепідемічним  заходам, проведеним спеціалістами Державної установи "Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" на об’єктах виникнення спалахів та в домашніх осередках, вдалось локалізувати вогнище сальмонельозу в максимально короткі терміни.

В закладах громадського харчування та в 39 домашніх осередках спеціалісти відділів лабораторного центру провели заключну дезінфекцію, продезінфікували 12 індивідуальних криниць. Прочитано бесіди та лекції з питань профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Було проведено близько 400 бактеріологічних досліджень проб довкілля, відібраних на об’єктах виникнення спалахів в ресторанах "Ювілейний" та "Діброва". Зі змивів виділено умовно-патогенну мікрофлору: S.aureus, Proteus vulgaris, Сitrobacter, Klebsiella, що свідчить про порушення санітарно-епідемічного режиму в закладах громадського харчування, повідомила Держсанепідслужба в Івано-Франківській області. 

Читайте також: Масові отруєння на Прикарпатті: 35 госпіталізованим з весільних гостин діагностували сальмонельоз

Нагадаємо, прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактами масових отруєнь на Прикарпатті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: