fbpx

У філармонії своє 50-річчя відсвяткувала муніципальна капела бандуристів

Культура 23:06, 05.12, 2016

4 грудня в обласній філармонії відбувся ювілейний творчий вечір з нагоди 50-річчя створення муніципальної капели бандуристів, яку з 1991 року очолює заслужений працівник культури України Марта Шевченко.

Про це повідомляється на сторінці у Фейсбуку Культурна мапа Івано-Франківська.

На творчий вечір прийшло чимало друзів, родичів, колег, шанувальників творчого доробку капели, представників обласної і міської влади та громадських організацій міста.

У концертній програмі колективу звучала духовна та народна музика, твори українських класиків та сучасних композиторів, патріотичні та козацькі пісні. 

А музичними вітаннями для ювілярів були виступи муніципального оркестру народної музики "Рапсодія" (керівник заслужений артист України Любомир Никорак); лауреата конкурсів бандурного та кобзарського мистецтва Віолетти Дутчак. Із ювілеєм капелу вітала молода зміна – ансамбль бандуристів ДМШ №3.

Глядачі насолоджувались піснями квінтету бандуристів "Чарівні струни", який діє при капелі бандуристів. На ювілеї як хороший диригент представила себе хормейстер муніципальної капели бандуристів Ірина Моргулець.

У залі панувала тепла й родинна атмосфера, завершальним акордом ювілейного концерту було виконання "Многая літа" спільно із глядачами.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: