fbpx

У Франківську розпочався гала-концерт фестивалю "Вгору серця"

Суспільство 17:43, 13.05, 2018

XI фестиваль Христовго міста "Вгору серця", який тривав у Івано-Франківську впродовж двох вихідних, завершується в середмісті гала-концертом та театральною виставою.

Гала-концерт благословив владика Володимир Війтишин. Побажав Божої опіки, подякував матерям та монахиням, які посвячені Божій Матері. Висловив вдячність усім учасникам маршу "за життя" – за спільну молитву задля української родини. 

"Життя потрібно берегти. Називаємо себе християнським народом, хрещеним народом, і для нас Бог і його правда є дороговказом", – сказав митрополит. 

Священики наголосили: хочуть продемонструвати владі, яку всі разом обирали, що руйнування традиційних родинних цінностей не пройде. Саме тому в програмі фестивалю була молитовна хода – центральними вулицями міста до фінального місця фестивалю. 

Сьогодні, як писав КУРС, сотні франківців вийшли на марш за сімейні цінності. У ході взяли участь представники всіх конфесій Франківська.

"Бачимо сьогодні напад на самі основи сім'ї. Спроби у парламенті змінити Коституцію, трактувати в тій сім'ю ширш, ніж християнський собз чоловіка і жінки, як союз двох жінок чи двох чоловіків. Ми не дозволимо посягати на святе. Не дозволимо, щоби втручалися у свідомість наших дітей. Не дозволимо влаштовувати гей-паради в Україні. Наше слово буде почуте!" – виступив активіст християнського "Руху за життя". 

Після офіційного відкриття розпочався концерт.  Поміж виступами представники молодіжної комісії Івано-Франківської архієпархії УГКЦ наголошували на тому, щоби глядачі замислилися, якою є мета їхнього життя і за що вони можуть та мають славити Бога. 

Гаслом цьогорічного фестивалю "Вгору серця" є "Слава Ісусу Христу!". 

На сцені виступили молодіжні колективи з Прикарпаття, а також гості з Київщини  і Вінниччини. Час від часу в концерті робили перерву – 13 числа кожного місяця християни Франківська разом із іншими містами моляться вервицю за мир в Україні. 

Нагадаємо, вчора учасники фестивалю "Вгору серця" проїхали вулицями Франківська на ретроавтомобілях і велосипедах. На чолі колони тримав ритм ансамбль "Слава Ісусу Христу!" під керівництвом відомого музиканта Яреми Стецика.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: