fbpx

У Франківську відкрили по-справжньому жіночу виставку акварелей. ФОТО

Культура 17:35, 24.10, 2017

Художниця Лілія Присяжнюк відкрила першу персональну виставку картин "Акварелі літа".

Лілія Присяжнюк є також директором дитячої художньої школи. І на пропозицію колеги Тетяни Данилюк відкрити персональну виставку не змогла відмовити. 

До експозиції увійшло 27 робіт, які художниця намалювала протягом літа, хоч їх насправді було значно більше. На них зображені здебільшого квіти з дачі авторки, а також кілька пейзажів. 

"Чомусь вважається, що малювати квіти  це трохи несерйозно, це дівчаче. А мене це трохи зачіпає. Я давно вже думаю, що нам треба робити побільше виставок дівчачих, жіночих, щоб показати, що жінки не тільки займаються домашніми справами, а ще й малюють та творчо працюють. Жінки чомусь не завжди заслужено відсунуті на другий план, у порівнянні з чоловіками",  вважає художниця.

Подивитися виставку прийшло чимало вихованців Лілії Присяжнюк. Діти на власні очі побачили, як техніку акварелі можна втілити на справжніх полотнах.

"На мою думку, ця виставка трохи несерйозна, легенька… це акварель,  каже Лілія Присяжнюк.  Я працюю також і в олії, але оскільки в нас, в художній школі, основвною технікою роботи є акварель, то ми мусимо з дітьми працювати, ми мусимо підтримувати свій професійний рівень, тому і наші викладачі працюють в цій техніці".

Картини можна подивитися у виставковому залі Дитячої художньої школи до 14 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: