fbpx

У Франківськ на фестиваль "Галицьке весілля" свої традиції привезли гуцули, опільці, покутяни. ФОТО

Суспільство 10:41, 24.09, 2018

В Івано-Франківську у міському парку відбулося фестивальне дійство "Галицьке весілля".

З весільними традиціями та обрядами франківців знайомили колективи з Рожнятівщини (с. Іванівка), Тлумаччини (с. Нижнів), Рогатинщини (с. Пуків та с. Путятинці), Коломийщини (с. Великий Ключів), Надвірнянщини (с. Пнів), м. Яремче, Городенківщини (с. Торговиця та с. Корнів) та Долинщини (с. Лолин).

До прикладу, пуківчани на сцені замішували та готували до випікання весільну "Долю" – коровай, яким після шлюбу пригощають усіх весільних гостей, пише ГК. Пекти його повинні жінки, які щасливі у шлюбі, мають доброго чоловіка та чемних дітей. Кожна господиня для випікання весільного короваю несе свою долю: борошно, цукор чи мед. Весільну "Долю" мали можливість і скуштувати усі присутні.

Аматорський фольклорно-етнографічний колектив "Ключівські візерунки" з Великого Ключева на сцені у міському парку відтворив гуцульське весілля. Весільна княгиня традиційно на голові мала весільну корону з пір’я вагою 2,5 кг. А справжня подружня пара, яка фотографувалася у парку, стала частиною традиційного гуцульського весілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: