fbpx

У франківські дитсадки батьки зможуть реєструвати дітей у загальній електронній черзі

Суспільство 17:21, 06.07, 2016

Івано-Франківська міськрада внесе ряд змін в реєстр дітей у дитсадки. Дошкільні навчальні заклади у приміських селах підпадатимуть під електронну реєстрацію. Окрема пільгова черга буде створена для дітей учасників АТО. Дитину можна буде зареєструвати у загальній електронній черзі.

Про це повідомила на засіданні постійної депутатської комісії Івано-Франківської міської ради з питань гуманітарної політики секретар міської ради Оксана Савчук.

Вона зазначила, що раніше діти реєструвалися по різних групах: ясельна, молодша, середня і старша, а з 2017 року діти йтимуть по загальній черзі. Це дозволить тим дітям, які не потрапили у ясельну групу, наступного року автоматично потрапляти в молодшу групу, а не перереєстровуватися і знову опинятися в кінці черги.

Як повідомляв КУРС, 31 травня, напередодні початку реєстрації у новий садок "Вишиванка", батьки створили справжній ажіотаж під ЦНАПом та чергували цілу ніч, щоб їхні діти опинились у списку.

Величезна проблема із непрацюючими батьками, які, маючи можливість виховувати дітей удома, все одно займають чергу у дитсадки. Наразі 80% малюків мають можливість відвідувати ДНЗ.

"Ми не маємо право написати, що ми віддаємо перевагу працюючим мамам. Всі мають рівні можливості", – сказала Оксана Савчук.

Проблем додала і війна на Сході, через яку до міста приїхало багато діток.

"Є діти, батьки яких є учасниками АТО, а мами навіть не планували віддавати у дитсадок і це їм було не треба. Але у них є пільги, вони приходять і використовують їх, тобто займають місце того, хто хотів би. Деколи питаюся: "Ваша дружина працює?", а мені відповідають: "Ні, не працює, сидить вдома, але я маю право". Ми старалися пропонувати їм знайти роботу і бути активними", – розповіла секретар міськради.

Щоб влаштувати дитину у садок, батьки повинні бути прописані в Івано-Франківську або представити довідку з місця роботи в місті. Наразі велика надія на приміські села. Якщо у приміському селі відкриється новий дитсадочок, то він зможе одразу забрати до себе усіх прописаних у селі дітей. На наступні роки діятиме загальна електронна черга.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: