fbpx

У франківській друкарні буде супермаркет

Суспільство 16:49, 15.09, 2016

В приміщенні колишньої друкарні в Івано-Франківську, збудованої у 1965 році, почали робити супермаркет. Окрім того, поруч планують облаштувати зону для паркування авто.

Нагадаємо, влітку перед колишньою друкарнею на Січових Стрільців, 78 у Франківську провели архітектурну резиденцію "Павільйон 78". Франківські архітектори та урбаністи спільно з колегами із Києва, Львова, Харкова протягом 10 днів у спеціальному відкритому павільйоні працювали над концепцією нового громадського простору в центрі міста.

Читати також: У Франківську учасники архітектурної резиденції започаткували тренд громадського простору. ФОТО

Юрій Филюк, франківський ресторатор та співзасновник проекту "Тепле місто", розповідав, що влада долучилася до облаштування простору біля друкарні, аби зробити його комфортнішим для людей, і навіть долучалась до фінансування. Проте вже зараз арт-простір під загрозою – частину будівлі здали в оренду, тут вже почали облаштовувати супермаркет, пише Репортер.

"Попри всі домовленості, ламають нові білесенькі стіни, щоб зробити в цьому приміщенні "Вопак", – пише у соцмережі франківчанка Людмила Лозінська. – Як так? Невже домовленості вже не діють? Невже бізнесу у Франківську плювати на культуру та своїх мешканців, дітей? Вірю, що супермаркет у центрі міста, в історичному будинку, в якому за участі десятків людей було відремонтоване виставкове приміщення, відкритий музей та в якому ми зібрали біля 50 книг по сучасному мистецтву та культурі, просто не може довго існувати, тому що це безглуздо та безвідповідально”.

Інформацію про початок робіт підтвердили власники приміщення.

"У приміщенні друкарні роблять супермаркет "Вопак", – каже Андрій Бондаренко, директор "Галицької інвестиційної компанії", яка є власником будівлі. – Що тепер буде із тим громадським простором – не знаю, бо я за нього не відповідаю. Є орендарі, вони все планують".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: