fbpx
  • Головна
  • Новини
  • У франківській лікарні комп’ютерну томографію тимчасово проводять тільки найважчим пацієнтам

У франківській лікарні комп’ютерну томографію тимчасово проводять тільки найважчим пацієнтам

13:33, 02.12, 2016

З початку серпня 2016 року, у зв'язку з поломкою комп’ютерних томографів в обласній клінічній лікарні, комп'ютерну томографію пацієнтам Івано-Франківської області та міста Івано-Франківська проводять у Центральній міській клінічній лікарні. Обстеження проводять цілодобово, без вихідних та святкових днів з видачею результатів протягом 15 хвилин.

Протягом цього часу за допомогою комп’ютерного томографа ЦМКЛ було обстежено понад 1200 пацієнтів. Висока інтенсивність навантаження на дороговартісне обладнання протягом вищезгаданого періоду двічі призводила до потреби позачергового технічного обслуговування томографа. В цей час не було змоги проводити обстеження протягом 72 годин.

В жовтні 2016 року стало відомо, що планової заміни потребує система охолодження та високовольтний кабель.

Адміністрація ЦМКЛ звернулася до голови облдержадміністрації, голови обласної ради та міського голови Івано-Франківська з проханням про співфінансування цього проекту для забезпечення безперебійної роботи обладнання.

28 листопада, після великої кількості обстежень, проведених у нічну зміну, на початку робочого дня томограф не працював через поломку системи охолодження. З сьогоднішнього дня обладнання працює, проте система охолодження діє з перебоям. Тому комп’ютерний томограф працює в аварійному режимі.

Обстеження проводять тільки найважчим пацієнтам, плановим пацієнтам обстеження на комп’ютерному томографі тимчасово не проводять.

Адміністрація ЦМКЛ повторно звернулася до керівництва міста і області з проханням про співфінансування відновлення роботи системи охолодження комп’ютерного томографа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: