fbpx

У франківській льотній частині створять церковну громаду, щоби збудувати гарнізонний храм

Суспільство 13:03, 24.02, 2019

В Івано-Франківську хочуть побудувати перший на Прикарпатті військовий гарнізонний храм – при 114 бригаді тактичної авіації повітряного командування "Захід".

Ідея створити гарнізонний храм належить капелану Віталію Кузьмину та командиру частини Євгенію Каржау. Ще до війни військові збиралися збудувати свою церкву  навіть поставили хрест під будову у сквері, перед частиною, що на вулиці Чорновола. 

Навесні 2017 року в частині ввели посаду штатного військового капелана й запросили на службу отця Віталія, пише Репортер. Тоді питання про побудову храму підняли знову.

"Минулої п’ятниці ми пішли до міського голови й розказали про намір, – розповідає отець Віталій. – Він сказав, що буде сприяти. Єдине – ми маємо написати лист-звернення до мера та міської ради. Треба зареєструвати громаду, вирішити всі юридичні колізії. Лише після цього сесія міської ради має розглянути питання та виділити землю".

Наразі капелан відправляє у клубі військової частини. Там зробили невелику каплицю, тож хлопці приходять помолитися.

За словами отця Віталія, солдат, який молиться, – значно ефективніший.

"Говорю з досвіду, – каже отець. – Ефективніший у тому плані, що він більш стійкий до стресів. Він має тверду точку опори. Віра дуже допомагає там, у зоні бойових дій".

Отець Віталій сам тричі їздив у зону АТО, аби молитися разом з військовими та допомагати їм. Був у Станиці Луганській, у районі Лисичанська, Бахмуті, Попасній.

Наразі єдиний гарнізонний храм в Україні є у Львові й носить ім’я святих Петра і Павла.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: