fbpx

У Франківській міськраді обіцяють до кінця тижня оприлюднити декларації депутатів

Політика 20:19, 05.04, 2016

Активісти Громадського руху ЧЕСНО в рамках кампанії "Стеж за грошима" продовжують аналіз майнових декларацій депутатів міської ради Івано-Франківська.

"Громада Івано-Франківська має право знати про статки своїх обранців. ЧЕСНО докладає максимум зусиль, щоб люди отримали цю інформацію", – прокоментував Віталій Світлик, координатор ЧЕСНО в Івано-Франківській області.

Секретар міської ради Оксана Савчук повідомила координатору ЧЕСНО, що наприкінці тижня всі надані депутатами декларації будуть оприлюднені на сайті міської ради. Нагадаємо, що мер міста Руслан Марцінків публічно пообіцяв оприлюднити декларації депутатів на сайті міськради до 15 квітня під час свого звіту за 100 днів роботи.

Зазначимо, що згідно із Законом України "Про статус депутатів місцевих рад" депутати повинні надавати декларації про майно, доходи та витрати за місцем роботи. У міську раду декларації подають лише самозайняті особи, пенсіонери та безробітні депутати. Саме тому активісти звернулись до кожної з партій, представлених у міській раді, з проханням надати Руху ЧЕСНО копії декларацій для аналізу та опрацювання:

"Керівники усіх фракцій прийняли наші звернення. Ми очікуємо від них відповіді та сподіваємось на їх відповідальність та відкритість", – підтвердив Світлик.

"Чесна і правдива інформація у декларації – це обличчя політика. Якщо брехня починається з декларації – така людина не гідна бути представником громади. ЧЕСНО допомагає виборцям більше дізнатися про своїх обранців", – зазначила Віта Думанська, керівник кампанії "Стеж за грошима".

Нагадаємо, що наприкінці січня Рух ЧЕСНО оприлюднив результати моніторингу декларацій депутатів Івано-Франківської міської ради за 2014 рік, презентувавши Топ-5 "злидарів" та "багатіїв" ради. Тоді серед найбагатших депутатів міської ради виявились Володимир Балагура, Петро Шкутяк, Іван Пуйда та колишній міський голова Віктор Анушкевичус. Серед "найбідніших" фігурували Мстислав Тарас, Роман Онуфріїв, Володимир Олійник, Андрій Грималюк та Степан Руднянин.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: