fbpx

У франківській школі діти жорстоко побили сироту, – поліція розпочала перевірку інциденту. ВІДЕО

Суспільство 17:19, 29.06, 2017

У Франківську в школі №13 орудує банда старшокласників, яка постійно б'є учнів молодших класів. Особливо дістається сиротам. Хулігани записують побиття на відео.

Відео випадку, коли один зі старших хлопчиків б'є молодшого у школі, виклав у Фейсбук юрист Української Гельсінської Спілки Олег Веремієнко. На відео видно, як школяр, який знімає насильство, час від часу включається в процес і копає жертву. Поруч проходять інші учні і вчителі – ніхто не втручається.

"Побиття сироти старшокласником, на прохання іншого старшокласника ЗОШ №13 Івано-Франківська. Хотілося би поспілкуватися з режисером і продюсером цього фільму", – прокоментував юрист.

Олег Веремієнко спілкувався з директоркою школи Ольгою Драпак. "Директорка Драпак все заперечує",  повідомив він.

Сироту звуть Юрій, йому 13 років, живе з сестрою, дізнався юрист.

"Прокуратура і поліція в курсі. Бездія повна. 28.01.2017 ця ж компашка "тарантін" з кастетами дуже жорстоко побила хлопця, який вступився за сироту! Сусіда, який на рік старший і став супроводжувати малого до школи і зі школи! Це не сподобалось "королю школи" 9-класнику Юрію П. і психологу школу, який покривав цю банду "тарантін",  і вони спільно організували напад на Віталіка, який вступився за сироту.

Били 28.01.17 гр. Юрій П. (9 клас) і його банда  10-15 чоловік, 7 було з кастетами! Забили хлопця до втрати пульсу й свідомості! 30 хвилин він пролежав на вулиці у дворі школи, потім два хлопці відвели його додому, бо в побитого Віталіка була втрата пам'яті! Він забув  не пам'ятав, як його звати й де він живе!"  розповів про попередній випадок побиття в школі №13 Олег Веремієнко.

"Сьогодні доручу Ігорю Смалю (начальник Департаменту освіти і науки міста  ред.) з'ясувати достовірність відео і вжити заходів жорсткого реагування до винних, у разі, якщо факт підтвердиться. Насилля неприпустиме у правовій державі. Тим більше над дитиною. Тим більше у школі", – відреагував  заступник міського голови Франківська Олександр Левицький.

Керівник ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в області Алла Бойчук повідомила, що факт побиття підтвердився.

"Працівники ювенальної превенції розпочали перевірку щодо конфлікту між учнями ЗОШ №13 м. Івано-Франківська. Наразі встановлені усі учасники події. З опікуном потерпілого проведено бесіду та роз'яснено їх право на звернення до поліції із відповідною заявою для притягнення винних та їх батьків до відповідальності", – написала  вона.

В Департаменті освіти про ситуацію і загалом про булінг в школі №13 досі не знали. Офіційно ніхто зі школи до чиновників не звертався. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: