fbpx

У франківському "Бастіоні" пройде фестиваль-презентація сучасної української книги

Суспільство 13:55, 07.11, 2018

Завтра в Івано-Франківську розпочнеться фестиваль-презентація сучасної української книжкової продукції "Сторінками української книги". Фестиваль триватиме два дні.

8-9 листопада в Івано-Франківську у фортечній галереї "Бастіон" пройде книжковий фестиваль "Сторінками української книги". 
 
Цього року, – а фестиваль за підтримки ОДА пройде вп’яте, – він приурочений до 100-річчя ЗУНР.
 

Відкриє фестиваль завтра, 8 листопада, о 13-й годині урочисте театралізоване дійство із залученням акторів місцевих театрів та аматорів народного мистецтва.

У виставці-ярмарку запланована участь семи видавництв та трьох книготорговельних підприємств області. А також таких відомих друкарів "Апріорі", "Видавництво Старого Лева", "Манускрипт-Львів" (Львів), "Навчальна книга "Богдан", "Джура", "Підручники та посібники" (Тернопіль). 

Обласна наукова універсальна бібліотека ім. І. Франка та музей визвольних змагань ім. С. Бандери представлять тематичні виставки до 100-річчя ЗУНР.

Заплановані презентації першого тому видання "Західно-Українська Народна Республіка.1918-1923. Енциклопедія", книг із серії "Звитяжці" видавництва "Лілея-НВ", книги капітана І рангу у відставці, заслуженого журналіста України Мирослава Мамчака "Україна. Шлях до моря. Історія українського флоту. Історичний нарис", дитячих книг "Легенда" та "Дітям про опришків", видань місцевих авторів, які вийшли за підтримки Регіональної цільової програми підтримки книговидання, що її фінансують з обласного бюджету.

Презентації книжкових новинок проходитимуть в галереї "Арт-на-Мур" у Бастіоні, а видання "Гошівська обитель Богородиці на Ясній горі в Карпатах" – у залі Катедрального собору Святого Воскресіння на майдані Шептицького.

Також упродовж двох днів проведуть акцію "Бібліотечка для Донбасу" – збиратимуть літературу для передачі військовим. 

Увесь цей час в "Бастіоні" працюватиме книжковий ярмарок.

Програма заходу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: