fbpx

У франківському "Бастіоні" відкрили фотовиставку "Право жити без болю". ФОТО

Культура 14:02, 04.10, 2016

Фотовиставку, представлену у "Бастіоні" незалежним київським фотографом-документалістом Русею Асєєвою "Право жити без болю…", привіз до Франківська в рамках благодійної кампанії з допомоги онкохворим дітям фонд "Мати Тереза".

Виставка організована Благодійним фондом допомоги невиліковнохворих "Мати Тереза" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" в рамках відзначення Всесвітнього Дня паліативної допомоги, який відзначається цього року 8 жовтня.

За словами автора фотовиставки "Право жити без болю", представлені роботи вона знімала в дитячому відділенні інституту раку в Києві, а також у відділеннях дорослого хоспісу Івано-Франківська.

"Сам проект робили до Всесвітнього дня паліативного пацієнта і порушували проблему знеболюваних, – говорить Руся Асєєва. – Багатьом цим пацієнтам вони потрібні. На жаль, з цим в Україні проблема. Є закони, статути, але вони не працюють в повній мірі. Люди страждають і відходять в страшних муках. Це боляче бачити та знати".

Ще авторка наголошує, що цією виставкою хоче донести пересічним українцям про цю проблематику, розказати про таких людей, про хоспіси, про паліативну допомогу, інформує Репортер.

"Ми робили бліц-опитування, то багато людей не знали, що таке хоспіс, хто такі паліативні пацієнти, – говорить Асєєва. – Я надіюся, що ці роботи когось зачеплять. Часто після подібних виставок є люди, які дзвонять у різні благодійні фонди та пропонують допомогу, нехай не матеріальну. Лише підтримка таких важкохворих – це теж вже дуже багато".

Виставка триватиме до 11 жовтня. Далі вона помандрує до Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: