fbpx

У франківському Бастіоні впродовж двох днів пройде виставка сучасної української книги

Культура 17:34, 08.11, 2017

9-10 листопада у рамках святкування Дня української писемності і мови та з нагоди 75-ї річниці створення УПА у фортечній галереї "Бастіон" відбудеться виставка-презентація сучасної друкованої продукції "Сторінками української книги".

Захід організований обласною державною адміністрацією та проходить під гаслом "Читаємо українське. Читаємо українською". Під час його урочистого відкриття, яке відбудеться 9 листопада о 13 годині, глядачі побачать тематичне театралізоване дійство від акторів обласного муздрамтеатру та Нового театру.

Також на відкритті вихованки модельної школи "Мадемуазель", демонструючи колекцію одягу з елементами етнічного стилю "Чар-зілля" Оксани Калинчук, представлять книги, які видані цьогоріч за рахунок коштів регіональної цільової Програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки. 

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Івана Франка розгорне виставку тематичної літератури, присвячену 75-й річниці створення УПА, а Інститут культури та мистецтв ПНУ ім. Василя Стефаника – виставку каліграфії "Наша кирилиця". 

Упродовж 9-10 листопада свої книги презентуватимуть знані поети, письменники Прикарпаття та гості. 
Відвідувачі зможуть ознайомитися з літературними новинками видавництв "Апріорі", "Світ" (м. Львів), "Богдан", "Джура" (м.Тернопіль), "Лілея НВ", "Місто НВ", "Дискурсус", вищих навчальних закладів Івано-Франківська та учасників із Львівської, Тернопільської, Закарпатської областей. Відбуватимуться автограф-сесії за участі сучасних українських письменників. До прикладу, видавництво "Джура" презентуватиме книги "Ти зробив усе, що зміг" та "Бурмотійко і Даринка" за участі авторів Лесі Орляк і Валентини Семеняк. Також відбудеться нагородження переможців літературного конкурсу "З точки зору осені" та багато інших цікавих подій.

Для маленьких гостей заходу 10 листопада буде представлена театралізована літературна вікторина "У казки на гостинах". Вони також матимуть змогу ознайомитись з цікавими дитячими книгами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: