fbpx

У Франківському драмтеатрі Національна оперета України розпочинає показ вистав

Культура 17:58, 16.11, 2017

До Івано-Франківська завітав колектив Національної оперети України на чолі з генеральним директором – художнім керівником театру, народним артистом України Богданом Струтинським.

Від сьогодні до неділі, 19 листопада, у Франківському драмтеатрі Національна оперета України презентує свої чотири вистави.

Богдан Струтинський розповів, що репертуар для показу в Івано-Франківську підбирали за жанровими особливостями. Усі вистави стали лауреатами "Київської пекторалі". 

"Артисти мають показати за ці чотири дні, що таке музичний жанр. Що це не є лише оперета. Ні. У слові "оперета" ми розуміємо різновиди музичних жанрів. Це для нас було дуже важливим. Важливо ознайомити з великою поліфонією нашого музичного театру", – зауважив Струтинський.

Він додав, що в театрі оперети цікава репертуарна політика, яка не лише утримує досвідчених артистів, а й приваблює молоді обличчя. Одним із них є соліст Дмитро Шарабунін, який розповів, що в цьому театрі шанс є в кожного.

А молода солістка Тетяна Дідух усього за рік роботи в театрі вже має головні ролі. Закінчивши класичну консерваторію, вона потрапила в Національну оперету України, де зуміла поєднати вокальну майстерність з хореографією та акторською грою, і цей ритм заполонив її.

  • 16 листопада, 18:00  мюзикл "Труффальдіно із Бергамо" за мотивами п'єси К. Гольдоні "Слуга двох панів" на музику О. Колкера.

Розлуки та небезпечні подорожі, сварки і дуелі, пристрасні клятви та інтриги – через все це доведеться пройти героям вистави у пошуках власного відчуття щастя. Захоплююча історія про винахідливого юнака, який  влаштував особисте щастя своїх господарів-панів та своє власне.

Вистава отримала "Київську пектораль" у номінації "краща музична вистава 2014 року".

  • 17 листопада о 18:00 колектив театру представить оперету на 2 дії "Сорочинський ярмарок" О. Рябова. Вистава неодмінно зачарує публіку динамічною постановкою, яка у 2010 році отримала престижну театральну премією "Київська пектораль" як "Краща музична вистава".

"Сорочинський ярмарок" у версії Національної оперети – це поєднання майстерної акторської гри, розкішного співу, неймовірних костюмів та декорацій.

У виставі представлені широта української душі та народної мудрості, український мелос та колоритний гумор. Глядачі за лічені секунди поринають у це галасливе й колоритне дійство та слідкують за долями головних героїв, які вміють кохати, дружити, співчувати, бути щирими й жити з відкритим серцем.

  • 18 листопада, 18:00  оперета "Графиня Маріца" Імре Кальмана — одна з найкращих оперет неовіденського періоду історії жанру.

Цю оперету іноді називають "угорською рапсодією".

Загадкова, сповнена імпресіонізму, фантазійна оперета «Графиня Маріца», можливо, найбільше за всі інші твори композитора допомагає зрозуміти самого автора.

Оперета "Графиня Маріца" виборола аж дві найвищі українські театральні нагороди "Київська пектораль": "Краща музична вистава 2016 року", "Краща чоловіча роль другого плану".

Постановка вистави надзвичайно вразила доньку Імре Кальмана Івонну Кальман, яка нещодавно відвідала її в Національній опереті України.

  • 19 листопада, 18:00 відбудеться гала-концерт "Bravo, l’Оperette!"

У виконанні солістів, артистів хору та оркестру Національної оперети України прозвучать арії з відомих оперет, опер і мюзиклів, українські пісні та шлягери популярної музики. Артисти балету представлять глядачам феєричні хореографічні номери. Дивовижний світ інтригуючої гри та запального танцю полонить серця, а святкова атмосфера подарує гарний настрій!

 

"Ми щасливі з того, що ваш івано-франківський глядач радо проголосував і всі квитки викуплені. Це для нас велика і дуже приємна новина",  додав Струтинський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: