fbpx

У франківському кінотеатрі започаткували акцію на реставрацію вікон у "Казковій вежі"

Культура 13:18, 26.10, 2017

З сьогоднішнього дня у кінотеатрі "Люм'єр" стартувала акція "Дві гривні з квитка – на реставрацію віконечок в Казковій вежі". Йдеться про вежу обласної дитячої бібліотеки, що на площі Міцкевича.

В такий спосіб реалізується проект спільноти “ФранківськЯкийТребаБергти”. Реставруючи двері в обласній дитячій бібліотеці, її учасники натрапили на ще один скарб – три старовинні дерев’яні рами у вежі бібліотеки, яку франківці називають “Казковою”. Тоді вирішили рами відреставрувати, а вітражі – відновити.

Нагадаємо, проект з реставраії “казкових” віконечок підтримали під час зимової хвилі міських грантів від “Теплого Міста”.

Серед інших до проекту долучився і франківський кінотеатр “Люм’єр”.

“На реставрацію цих вікон знайшли практично вже всю суму, роботи вже в процесі. Завдяки підтримці небайдужих містян незабаром віконечка засяють всією красою і вдень, і вночі!
Отже, нас вже підтримали – Міські Ґранти Івано-Франківська від Тепле МістоОлександр Бубен та Лідія Шкрібляк (Театр кіно “Люм’єр”)! Дякуємо їм дуже!

Вартість робіт для 1 вікна – 13 тис. (столярка+вітраж). 3 вікна нижнього ярусу – 39 тис. грн. Всього віконечок 17 шт. – ще 14 є на верхньому ярусі.

Щоб дозбирати кошти на реставрацію та організаційні роботи (підсвітка зсередини, встановлення сіток від голубів), придумали знову ж таки об’єднати зусилля. Вже від завтра в кінотеатрі “Люм’єр” буде діяти акція “Дві гривні з квитка – на реставрацію віконечок в Казковій вежі бібліотеки”, – повідомила ініціаторка проекту Марія Козакевич. 

“Добре кіно+добра справа роблять справжні чудеса! Тим паче, що зараз в прокаті два дуже варті уваги українські фільми про українських героїв – Сторожова застава та “Справа Рифи” про долю митрополита Йосипа Сліпого”, – заохочують франківців учасники проекту.

Що стосується 14 віконечок верхнього ярусу “Казкової вежі”, які також мають намір відновити, то цей наступний етап роботи планують розпочати навесні наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: