fbpx

У Франківському перинатальному центрі повідомили про доступні медикаменти. ПЕРЕЛІК

Здоров'я 12:07, 09.01, 2019

Лікарські засоби, витратні матеріали та медичні вироби, отримані в результаті бюджетних закупівель, розподіляються чотирма головними "пакетами". А також призначені для потреб пільговиків.

Інформацію про наявні лікарські засоби, витратні матеріали, медичні вироби, отримані за кошти державного та місцевого бюджетів, благодійної діяльності і гуманітарної допомоги станом на 9 січня, виклав у мережі КП "Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр". 

Як розподіляються медикаменти та засоби з бюджетних закупівель, КУРСу пояснив головлікар перинатального центру Сергій Стефанко. 

За його словами, щороку закуповують медикаменти "пакетами" на чотири основні напрямки. 

З переліку, що був оприлюднений, ліки призначені передовсім для невідкладної допомоги пацієнтам, які є у відділенні, каже Сергій Стефанко. 

Окрім того, препарати і медзасоби є резервом для ургентних хворих, що їх приймають акушерське та гінекологічне відділення. "Ми узагальнюємо потреби, що були впродовж минулого року, і формуємо типові "пакети" на такі потреби в поточному році", – зазначає головлікар перинатального центру. Наприклад, щомісяця є 5 "пакетів" для ургентних операцій.

Третя група – медикаменти для сезонних епідеміологічних потреб, відповідно до інструкцій МОЗ. Як-от антибіотики та противірусні препарати. "Це резерв по грипу", – уточнює Стефанко. 

Четвертий напрямок – медикаменти з переліку "Доступні ліки", які відповідно до переліку МОЗ отримують лікувальні заклади. 

Окрім того, бюджетні закупілі поширюються на витратні матеріали на весь рік: вата, спирт, шприци, флюорографічна плівка тощо. "Обговорюємо це з фармацевтом і закуповуємо стільки, щоб могти розподілити на весь рік. Звісно, всю потребу не "закриваємо", оскільки це була би сума в десятки разів більша, ніж та, яку виділяє держбюджет", – додає головний лікар. 

Сергій Стефанко каже, що ліками та медзасобами за бюджетний кошт постійно забезпечують пільгові категорії хворих. А ще тих пацієнтів, які не можуть купити ліки. "Надаємо безповоротну допомогу, і таких хворих буває кількасот на рік. Переважно це жінки з кризових родин, роми тощо. Бачимо різні життєві історії", – додає він. 

Надалі про наявність медикаментів міський перинатальний центр інформуватиме кожного місяця. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: